- کشور چین از همان ابتدای ظهور صنعت رمزارزها رویکرد سختگیرانهای در قبال آن اتخاذ نموده و قصد دارد تا جای ممکن این صنعت رو به رشد را محدود کند. در همین راستا چند سال قبل فعالیت هرگونه صرافی مبادلهی رمزارز در این کشور ممنوع اعلام شده بود؛ با این حال نگهداری رمزارز توسط شهروندان به صورت شخصی منعی نداشت. حال چند نهاد نظارتی و مالی این کشور با انتشار یک بیانیهی مشترک اعلام کردهاند که تمام موسسات مالی از جمله بانکها، دیگر حق ارائهی خدمات رمزارزی به مشتریان خود را ندارند.
محدودیت بیشتر
چین به تازگی تمام موسسات مالی و شرکتهای فعال در زمینهی خدمات پرداخت را از ارائهی هرگونه سرویسهای مرتبط با صنعت داراییهای رمزارزی منع کردهاست و به سرمایهگذاران نیز در رابطه با مبادلات مبتنی بر حدس و گمانهزنی هشدار داده است.
براساس این دستورالعملهای جدید که هرگونه فعالیت در فضای داراییهای رمزارزی را غیرقانونی اعلام میکند، تمامی موسسات مالی از جمله بانکها و کانالهای پرداخت آنلاین اجازه ندارند به مشتریان خود خدمات مرتبط با داراییهای رمزارزی از جمله ثبت نام، مبادله و تسویه حساب ارائه کنند. این دستورالعمل روز سهشنبه توسط سه نهاد نظارتی در چین به صورت رسمی و طی بیانیهای اعلام شده است.
این آژانسهای نظارتی در بیانیهی خود اعلام کردهاند که «اخیراً، قیمت داراییهای رمزارزی با جهش و سقوط ناگهانی مواجه شده است و مبادله بر اساس حد و گمانهزنی مجددا افزایش یافته است؛ این موضوع امنیت اموال مردم را به شدت تحت تاثیر قرار داده و نظم اقتصاد را بر هم زده است».
سختگیری بیشتر میشود
چین پیش از این فعالیت صرافیهای رمزارزی و رویدادهای جمعآوری سرمایه(ICO) را غیرقانونی اعلام کرده بود، با این حال نگهداری رمزارز به صورت شخصی مانعی نداشت.
حال به نظر میرسد که رویکرد مقامات آهسته آهسته در حال تغییر است، زیرا در این بیانیه گفته شده که موسسات مالی حق ندارند هرگونه سرویس مرتبط با رمزارز از جمله نگهداری و صندوق امانی، محصولات مالی مربوط به صدور و غیره را ارائه دهند. به عبارتی گرچه نگهداری رمزارز جرم نیست، اما عملاً هیچ سرویس یا خدماتی در رابطه با آنها در سطح جامعه وجود نخواهد داشت.
در بخش دیگری از این بیانیه همچنین اظهار شده که «مخاطرات مبادلهی رمزارز که توسط ارزش واقعی پشتیبانی نمیشوند»، باعث شده تا به راحتی بتوان قیمت آنها را دستکاری کرد. همچنین اعلام شده که قراردادهای مبادلهی رمزارز به هیچ عنوان توسط قوانین چین پوشش داده نمیشوند.
سقوط مجدد
پس از انتشار صحبتهای ایلان ماسک مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا در روز یکشنبه مبنی بر اینکه این شرکت داراییهای رمزارزی خود را به فروش رسانده و یا قصد فروش آنها را دارد، بازار رمزارز دچار التهاد شد و قیمتها شدیداً سقوط کرد.
این میلیاردر سرشناس اساساً در پاسخ به پست توییتری یکی از طرفداران خود این صحبتها را مطرح کرده بود، هرچند که مدت کوتاهی بعد توضیح داد که تسلا هیچ رمزارزی به فروش نرسانده است.
در ادامه یکی از کاربران اعلام کرد که «تمام نگهدارندگان بیت کوین در سهماههی بعدی سال با افت محسوس سرمایه مواجه خواهند شد، پس از آن تسلا از واگذاری تمام ۱/۵ میلیارد دلار بیت کوین خریداری شده در ماه ژانویه را اعلام کند. با در نظر گرفتن سطح ریسک و خطر پذیرفته شده توسط ایلان ماسک به دلیل خرید این حجم BTC، من اصلاً او را سرزنش نمیکنم».
این پستهای توییتری و شایعات منتشر شده در فضای مجازی باعث شده تا قیمت بیت کوین در یک سراشیبی تند قرار گرفته و در عرض تنها چند ساعت بالغ بر ۱۰ درصد کاهش یابد.
حال با انتشار بیانیه نهادهای نظارتی چین مبنی بر عدم استفاده از ارزهای مجازی به عنوان یک شیوه پرداخت و عدم ارائهی خدمات مربوطه توسط موسسات مالی باعث کاهش ۷/۳ درصدی ارزش بیت کوین در آسیا شده است.
نظر شما در رابطه با وضعیت بازار رمزارزها و سقوط ناگهانی قیمت بیت کوین چیست؟ چه چیز باعث شد تا نهادهای نظارتی چین به دنبال محدودیت بیشتر این صنعت رو به رشد باشند؟