- شرکت مسترکارت(Mastercard) که در زمینهی خدمات مالی بینالمللی و کارتهای بانکی فعالیت دارد، امروز با انتشار بیانیهای از یک پلتفرم مجازی جدید رونمایی کرد که با هدف کمک به بررسی رمزارزهای بانکی توسعه یافته است. این بستر مجازی امکان شبیهسازی فرایندهای مختلف از جمله صدور، توزیع و مبادلهی رمزارزهای بانکی بین بانکها، ارائه دهندگان و خدمات مالی و مصرفکننده را دارد.
بستری برای رمزارزهای بانکی
شرکت ارائه دهندهی خدمات پرداخت بینالمللی مسترکارت(Mastercard) امروز با انتشار اطلاعیهای از راهاندازی یک محیط آزمایش مجازی برای به کمک بانکهای مرکزی سراسر در راستای آزمایش رمزارزهای بانکی(CBDC) خبر داد.
در این اطلاعیه گفته شده است که «امروز، مسترکارت از یک محیط آزمایشی مجازی اختصاصی برای بانکهای مرکزی و در راستای آزمایش و بررسی رمزارزهای بانکی رونمایی میکند. این پلتفرم امکان شبیهسازی فرایندهای مختلف از جمله صدور، توزیع و مبادلهی رمزارزهای بانکی بین بانکها، ارائه دهندگان و خدمات مالی و مصرفکننده را فراهم خواهد کرد».
طبق آنچه در بیانیهی این شرکت خدمات مالی بینالمللی آمده است، این پلتفرم تازهتاسیس به بانکهای این امکان را میدهد تا نمونههای اولیهی رمزارزهای بانکی را مورد بررسی قرار داده و امکان صدور به صورت محلی و منطقهای را به صورت مجازی تجربه کنند.
در بخشهای دیگری از این اعلامیه در رابطه با پلتفرم مذکور گفته شده است:
این بستر مجازی را میتوان به صورت جداگانه به شکل یک محیط خاص برای بانکهای مرکزی پیکربندی و سفارشی کرد، در نتیجه آنها میتوانند اکوسیستم صدور، توزیع و مبادلهی رمزارز بانکی خود با سایر بانکها و مصرفکنندگان را شبیهسازی کرده و نتایج بدست آمده را بررسی کنند. بانکهای مرکزی همچنین میتوانند به واسطهی این پلتفرم مجازی، چگونگی ارتباط با شبکههای پرداخت موجود و زیرساختها(به عنوان مثال کارتهای بانکی و تراکنش واقعی) را هم تجزیه و تحلیل کنند. Mastercard Announcement
بررسی بخشهای مختلف
این پروژه همچنین با هدف نشان دادن چگونگی استفاده از رمزارزها بانکی در زندگی روزمرهی مردم عادی و شکلهای مختلف آن در بازارهای فعلی، راهاندازی شده است.
راج دامودهاران(Raj Dhamodharan) معاون اجرایی بخش داراییهای دیجیتال و محصولات بلاکچینی شرکت مسترکارت در رابطه با این پروژهی بلندپروازانه اعلام کرده است که «بانکهای مرکزی باید با حرکت به سمت اهداف مختلف، از گسترش دامنهی مالی گرفته تا مدرنسازی اکوسیستم پرداخت، به کاوش هرچه بیشتر در فضای ارزهای دیجیتال پرداخته و این روند را تسریع بخشند».
این درحالیست که پیش از این گزارشاتی منتشر شده بود که نشان میداد شرکت خدمات مالی ویزا(Visa) به عنوان بزرگترین رقیب شرکت مسترکارت، اخیراً رویکرد بررسی و حرکت به سمت پذیرش فناوری بلاکچین و رمزارزها را اتخاذ کرده است. آیا زمان آن رسیده که شرکتهای بزرگ حوزهی پرداخت جایگاه خود را در صنعت رمزارزها مستحکم کنند؟
نظر شما در رابطه با این پلتفرم مجازی چیست؟ آیا مسترکارت و سایر پلتفرمهای خدمات مالی بزرگ هم به دنبال بررسی فناوری بلاکچین و ورود به دنیای رمزارزها هستند؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.