- رئیس پلیس امنیت دبی ضمن درخواست برای قوانین سختگیرانهتر در حوزه رمزارزها خاطر نشان کرد که برای محافظت از سرمایهگذاران، باید تغییراتی را در قوانین رمزارزی ایجاد نمود.
استفاده از رمزارز در جرائم الکترونیک
جانشین فرماندهی ادارهی تحقیقات جنایی دبی(CID)، ژنرال خلیل ابراهیم المنصوری(Khalil Ibrahim Al Mansouri)، عنوان کرد که جامعه از خطرات حوزهی رمزارزی آگاه نیست. این موضوع آنها را به هدفهای سادهای برای جرائم الکترونیکی تبدیل میکند.
بر اساس گزارش خلیج تایمز(Khaleejtimes)، مقامات دبی 16 سپتامبر اعلام کردند که در حال بررسی پروندهی کلاهبرداری بین المللی به ارزش 300 میلیون درهم هستند. این کلاهبرداری با استفاده از ارزهای مجازی صورت گرفته است.
کارشناسان دبی در جلسهی بحث گروهی، خواستار یک کمیتهی عالی ملی برای ایجاد بنیاد نظارت بر رمزارزها شدند. این موضوع میتواند متناسب با استراتژی امارات در مقابل بلاکچین اتخاذ گردد.
کارشناسان همچنین ارز دیجیتالی امارات متحدهی عربی که از تکنولوژی بلاکچین استفاده میکند را پیشنهاد کردند. بعلاوه، آنها اظهار داشتند که ممنوعیت استفاده از رمزارزها در فعالیتهای غیر قانونی باید مطابق قوانین ضد پولشویی و مبارزه با تروریسم باشد.
ژنرال ضاحی خلفان تمیم رئیس این جلسه اظهار داشت که سرمایهگذاران در مقابل کلاهبرداری محافظت نمیشوند. تمیم همچنین ادامه داد که ارزش بالای رمزارزها و حوادث مشابه به دام افتادن دو برادر آسیایی به قصد خرید بیتکوین توسط یک باند، شرایط را برای سرمایهگذاران پر خطر میکند.
بعلاوه، او میگوید که ارزهای مجازی توسط مجرمان برای انجام فعالیتهای غیرقانونی همانند تامین مالی ترورسیم مورد استفاده قرار میگیرد. با این وجود، او اذعان کرد که ارز دیجیتالی، جایگزین ارز فیات(fiat currency) خواهد شد، اما طبیعت ناشناس آن موجب شک و تردید شده است.
دکتر سعید الذهیری(Dr. Saeed Al Dhaheri) نیز بر لزوم وجود چهارچوب قانونی برای رمزارزها تاکید کرد. بر اساس گفتههای الذهیری، این کشور باید در تنظیم قوانین پیشگام باشد. او همچنین گفت که تقریبا 56 درصد از شرکتهای رمزارزی (بدلیل جعلی بودن) تنها چند ماه پس از شروع تعطیل میشوند.
جرائم مرتبط با بیتکوین در دبی
پلیس دبی اخیرا ده مظنون شرکت در سرقت بیتکوین را دستگیر کرده است. دو برادر آسیایی که قصد خرید بیتکوین را داشتند توسط یک باند فریفته شده و مورد سرقت قرار گرفتند. این باند قبل از فرار مجموعا 7 میلیون درهم را از آنها سرقت کرد.
در ماه فوریه، یک پاکستانی که ادعا میشد در یک کلاهبرداری بیتکوین به ارزش 545 هزار دلار شرکت داشته است، توسط پلیس شارجه دستگیر شد. در اکتبر 2017، یک آسیایی از یک مرد تبعهی امارات متحدهی عربی کلاهبرداری کرد. این مرد اماراتی قصد داشت به ارزش 400 هزار درهم امارات بیتکوین بفروشد، اما فریفته شده و به ارزش 1.5 میلیون درهم را انتقال داده بود.
تجارت رمزارزها در دبی
در حال حاظر دبی به یک مرکز نوظهور تجارت رمزارزها به ویژه در بخش املاک و مستقلات تبدیل شده است. در انتهای سال گذشتهی میلادی سازندگان شروع به پذیرش روش پرداخت بیتکوین برای آپارتمانهای لوکس جدید کردند.
دولت دبی نیز از استقرار تجارت رمزارزی در این شهر بزرگ فعالانه حمایت کرده است. اکتبر 2017، دولت دبی ارز مجازی جدید خود با نام emCash را توسعه داد. بر اساس گفتههای مقامات بلندپایهی دبی، رمزارز جدید را میتوان برای پرداخت هزینههای خدمات، انتقالات پول و نیازهای شخصی استفاده کرد.
آیا با نظر رئیس پلیس امنیت دبی و وضع قوانین سختگیرانه در حوزهی رمزارزها موافقید؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.