- طی گزارشات منتشر شده در آژانس خبری News.bitcoin.com به نظر میرسد که ایالات متحده در جدیدترین اقدام خود علیه ایران، بیش از ۵۰۰ بیتکوین متعلق به ایرانیان را مصادره کرده است.
هفتهی گذشته سپهر محمدی رئیس انجمن بلاکچین ایران به خبرگزاری ایبنا گفته بود که سال گذشته حجم قابل توجهی از بیتکوینهای متعلق به برخی از ایرانیها به دلایل نامشخصی توسط دولت فدرال ایالات متحده مصادره شد و پروسهی ضبط آنها همچنان ادامه دارد.
او اذعان داشت که تعداد دقیق این بیتکوینهای مصادره شده هنوز مشخص نیست اما او انتظار دارد که بیش از ۵۰۰ بیتکوین که در حال حاضر در حدود ۲۵ میلیارد تومن(معادل تقریبی ۲/۷۷ میلیون دلار) قیمت دارد، از سوی دولت فدرال مصادره شده باشد.
وی در ادامه اظهار داشت:
برخی معتقداند که این مصادره به دلیل این بوده است که صاحبان این بیتکوینها توانستهاند تحریمهای ایالات متحده علیه ایران را دور بزنند.
Sepehr Mohammadi
اخیرا وبسایت خبری news.Bitcoin.com گزارش داده بود که دولت ایران در نظر دارد تا با استفاده از رمزارز تحریمهای اقتصادی بلند مدت ایالات متحده را دور بزند. محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مصاحبهی خود با آژانس خبری میزان(Mizan) در روز ۱۵ جولای گفته بود که ارزهای دیجیتال میتوانند ابزار اصلی ایران برای دور زدن تحریمهای اقتصادی باشد. وی خاطرنشان کرد که مجلس ایران به زودی در رابطه با این موضوع بحث خواهد کرد.
چالشهای قانونی
محمدی در رابطه با چالشهای پیشروی ایرانیان برای بازپسگیری رمزارزهای خود به خبرگزاری ایبنا اعلام کرد:
از آنجایی که رمزارزها در ایران ممنوع اعلام شدهاند، صاحبان بیتکوینهای مصادره شده نمیتوانند علیه ایالات متحده اقدامات قانونی انجام دهند. این به دنبال اقدامات قانونی بینالمللی علیه ایالات متحده است اما تاکنون نتوانسته یک متخصص در زمینهی قوانین ضد پولشویی پیدا کند که بتواند این پرونده را بر عهده بگیرد.
Sepehr Mohammadi
در ماه آپریل، بانک مرکزی ایران(CBI) تمامی بانکها و موسسات مالی را از هرگونه فعالیت مرتبط با رمزارزها منع نمود. بانک مرکزی ادعا کرد:
همهی رمزارزها توانایی تبدیل شدن به نوعی وسیلهی پولشویی و تامین مالی تروریسم را دارند و به طور کلی میتوانند به وسیلهای برای انتقال سرمایهی جنایتکاران تبدیل شوند.
The Central Bank of Iran
با این وجود، پور ابراهیمی در ماه می به خبرگزاری ایبنا گفته بود که:
طبق دادههای من، تعداد کمی از مردم ایران از رمزارزها استفاده میکنند. بیش از ۲/۵ میلیارد دلار پول برای خرید رمزارز از کشور خارج شده است.
Mohammad Reza Pour-Ebrahimi
نظر شما در رابطه با مصادرهی رمزارزهای ایرانیان چیست؟ آیا این کار بر خلاف ماهیت اصلی رمزارزها یعنی ناشناس بودن نیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.