- با توجه پستی که در وبلاگ رئیس صندوق بینالمللی پول(IMF) منتشر شده است، اکثر مقامات در سراسر جهان در مورد تهدیدات و ترسهای غیر ضروری که در دنیای رمزارزها وجود دارند، ذهنیت درستی ندارند. حال برای حل این موضوع به شکل صحیح، صندوق بینالمللی پول در تلاش است تا راهی در جهت تغییر این اندیشهها پیدا کند.
موضع صندوق بینالمللی پول(IMF) در رابطه با رمزارزها
صندوق بین المللی پول(IMF) به دنبال یک موقعیت مناسب برای متقاعد کردن بانکهای مرکزی در سراسر جهان است تا آنها نیز بتوانند با پول دیجیتال و رمزارزها در نظام مالی جهانی همگام شوند.
کریستین لاگارد(Christine Lagarde) به عنوان مدیر عامل صندوق بینالمللی پول گفت در حالی که اطمینان از عدم تداخل در روند جاری در نظر است، برای کاهش عامل خطر، سیاستگذاران باید در یک اتحاد و با ذهنی باز برای ساخت یک چارچوب قانونی کار می کنند.
وجود مقررات بسیار ضروری است
لاگارد در ۱۱ آوریل طی یک مصاحبه با South China Morning Post گفت که آنها فکر میکنند که رمزارز یک موضوع بیثبات با مزایا و نواقصی است که سریعا در حال توسعه و گسترش میباشد.
لاگارد برخی از قوانین حاکم را زیر پا گذاشت تا بتواند ترسهای غیر ضروری ذهن مردم را پاک کند. او ابتدا اظهار کرد که اول باید استفادهی غیرقانونی از رمزارزها و سوء استفاده از بیتجربگی مالی مصرف کنندگان باید مورد توجه قرار گیرد.
سپس، باید از استفادههای مختلف و نوآوریهایی که از دل مکانیسمهای سیستم دیجیتال بیرون میآید به این افراد انگیزه داد. تنها در این زمان است که جهان با طبیعت این صنعت آشنا خواهد شد. پس از آن، دیگر میتوان دید که این آمیختگی و ترکیب داشتن قوانین برای پروژه و سرکوب نشدن نوآوریها در نهایت به کاهش هزینههای اضافی منجر خواهد شد.
او در مصاحبه اینگونه گفت:
در مرحلهی اول باید استفادهی غیرقانونی از داراییهای دیجیتال و سوء استفادهي مالی از بیسوادی مصرف کنندگان از بین برود. در مرحلهی دوم، نوآوریهایی که با استفاده از مکانیسمهای دیجیتال پدید میآید باید مورد بررسی و تشویق قرار بگیرند. در نهایت ترکیبی از داشتن یک چهارچوب حفاظتی و پشتیبانی از نوآوریها منجر به کاهش هزینه خواهد شد.
Christine Lagarde
ارزهای دیجیتال یک خطر برای سیستم مالی کنونی نیستند
ارزهای دیجیتالی که هم اکنون حضور دارند بسیار کوچک و کم اثر هستند، در نتیجه برای سیستم مالی جهانی هیچگونه خطری نخواهند داشت. با این حال آنها چند ارتباط مستقیم با سیستم مالی سنتی حال حاضر دارند، بنابر این میتوان دید که توان بالقوهی آنها برای تقویت خطرات و تحول شوکهای اقتصادی بسیار بالا است.
لاگارد اعلام کرد که مردم باید هشیار و آماده باشند و نباید وقت خود را صرف نادیده گرفتن همهی نقاط ضعف این صنعت کنند چونکه مانع نظارت درست آنها بر روی داراییهای رمزنگاری شده خواهد شد. در این رابطه لازم است اقداماتی برای حفاظت از مصرف کنندگان، سرمایهگذاران و حقوق کلی این بازار صورت بگیرد. در کنار این مورد، باید ویژگیهایی دیگری نظیر ارزیابی سیستماتیک میزان ریسک و سیاستهای بموقع پاسخ داده شده مورد بررسی قرار بگیرند.
به گفتهی وی، ۱۸۹ اقتصادی که عضو صندوق بینالمللی پول هستند نقش مهمی را در ایجاد یک رویکرد قانونی پایدار با عمل به عنوان یک انجمن و دادن مشاوره با ارزش به عهده دارند.
همانطور که میدانید، پول دیجیتال توانایی آن را دارد که بدون نظارت هرگونه مرجع پولی مرکزی به فروش برسد و این نظراتی که از لاگارد نقل شده است در زمانی بوده که قانونگذاران جهان در جستجوی بهترین روش برای رسیدگی و نظارت بر روی ارزهای دیجیتال بودهاند.
طبق اطلاعاتی که از سایت Coinmarketcap منتشر شده است، برآورد میشود که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ رمزارز در سراسر جهان با ارزشی بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار در گردش هستند.
این رقم تنها ۸/۴ درصد از ذخایر ارزی جهان بوده و مجموعا از ذخایر مالی کشور سنگاپور نیز بیشتر میباشد. همانطور که توسط تجارت اقتصادی اعلام شد، با در نظر گرفتن ۲۸۲ میلیارد دلار سرمایه، سنگاپور به عنوان دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان شناخته میشود.
ژاپن به عنوان کشور دوستدار رمزارزها شناخته میشود چونکه در کشور مقر اصلی برخی از بزرگترین صرافی رمزارزها وجود دارد، علاوه بر این بیتکوین به عنوان یکی از راههای انجام تراکنشهای مالی در ژاپن پذیرفته شده و قانونی محسوب میشود. همچنین اولین موسسهی تحقیقاتی جهان در رابطه با رمزارزها در این کشور توسط The People’s Bank ساخته شده تا به شکلی عمیق در مورد ارزهای دیجیتال مطالعه کند.
در انتها باید امیدوار باشیم که یک شانس به رمزارزها داده شود تا بتوانند به صورت تدریجی مزایای خود را در این بازار اثبات کنند.
نظر شما در رابطه با گفتههای لاگارد چیست؟ آیا رمزارزها روزی به عنوان اصلیترین روش انجام تراکنشهای مالی قرار خواهند گرفت یا ترس از ایجاد بیثباتی در اقتصاد مالی جهان آن را کنار خواهد زد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.