- ماسایوشی آمامیا جانشین ریاست بانک ژاپن(BOJ) اخیرا نسبت به ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانکهای مرکزی مخالفت خود را اعلام نموده و تاکید کرده است که این ارزهای دیجیتال هیچ تاثیری بر اقتصاد نخواهد گذاشت و عملا بیفایده هستند.
براساس گزارشات مطبوعاتی منتشر شده در روز ۲۰ام اکتبر، ماسایوشی آمامیا(Masayoshi Amamiya) جانشین ریاست بانک ژاپن(BOJ) اخیرا موضعگیری منفی خود را نسبت به ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک مرکزی(CBDC) نشان داده است.
آقای آمامیا در جلسهی روز شنبه در شهر ناگویا، در رابطه با موارد استفادهی اینگونه ارزها ابراز تدید کرد و ادعا نمود که «بعید است اینگونه ارزهای دیجیتالی بتوانند در سیستمهای مالی موجود کوچکترین بهبودی ایجاد کنند». وی همچنین اظهار داشت که بانک ژاپن هیچ برنامهای برای صدوق ارزهای دیجیتال ندارد.
در این گزارشات اعلام شده که برخی از کارشناسان امور مالی معتقداند ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانکهای مرکزی به عنوان یک ابزار برای کنترل اقتصاد پس از سقوط نرخ بهره به صفر، مورد استفاده قرار خواهند گرفت. طبق این نظریه، اینگونه ارزهای دیجیتال به بانکها این قدرت را میدهند که با جذب بیشتر سرمایه و سپرده توسط افراد و شرکتهای مختلف، اقتصاد را تحریک کنند. این امر به نوبهی خود باعث میشود که این افراد و شرکتها وادار به خرج کردن پول بیشتری شوند.
آقای آمامیا این نظریه را زیر سوال برد و ادعا کرد که بهرهبرداری از ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانکهای مرکزی تنها در صورتی انجام میشود که بانکهای مرکزی ارزهای فیات(پول نقد) را از سیستم مالی خود حذف کنند؛ در غیر این صورت عموم مردم همچنان به تبدیل ارزهای دیجیتال خود به ارز فیات روی خواهند آورد تا از پرداخت هزینههای مربوط به تراکنشهای خود جلوگیری به عمل آورند.
وی در ادامه اظهار داشت:
برای اینکه بانکهای مرکزی بتوانند بر «حد پایین صفر در نرخ بهرهی اسمی» غلبه کنند، در مرحلهی اول باید پول نقد را از جامعه حذف کنند. Masayoshi Amamiya
به عبارتی، در حال حاضر حذف ارزهای فیات در ژاپن یک گزینهی قابل دسترس برای بانک مرکزی این کشور محسوب نمیشود، زیرا در ژاپن استفاده از پول نقد هنوز هم یک روش رایج برای انجام عملیات پرداخت به حساب میآید.
آقای آمامیا در ادامه تاکید کرد که بانک ژاپن هیچ برنامهای برای صدور یک ارز دیجیتال جهت استفادهی گسترده در قراردادها و انجام فرایندهای پرداخت ندارد. وی در ادامه اظهار داشت که در حال حاضر جهش از سمت ارزهای دولتی موجود به سمت یک ارز دیجیتال یا رمزارز صادر شده توسط بانک به عنوان یک «مانع بزرگ» دیده میشود، این درحالیست که داراییهای رمزنگاری اغلب با سرمایهگذاریهای پرخطر مرتبط هستند و پرداختهای خود را به صورت پایدار عرضه نمیکنند.
آقای آمامیا در ماه آپریل یک بیانیهی دیگر در رابطه با عدم باور و اعتماد به ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانکهای مرکزی منتشر کرده بود؛ وی در این بیانیه ادعا میکند که یک رمزارز با پشتوانهی دولتی، میتواند تاثیرات منفی بر سیستمهای مالی کنونی ایجاد کند. با این حال، آقای آمامیا در آن زمان توضیح داد که بانک ژاپن همچنان به نظارت بر آینده و چشماندازهای مربوط به فناوریهای مالی جدیدی مانند رمزارزها، ادامه میدهد.
در اوایل هفتهی جاری، یک کمیتهی سیاسی مالیاتی ژاپن، یک گردهمایی با هدف تسهیل روند گزارشدهی مالیاتهای مربوط به رمزارزها برگزار کرد.
روز ۱۶ام اکتبر نیز پیام رسان ژاپنی Line مبادلهی توکنهای Link(با نماد LN) را بر روی صرافی بومی خود یعنی صرافی رمزارزی BITBOX، آغاز نمود.
نظر شما در رابطه با گفتههای آقای آمامیا چیست؟ آیا واقعا رمزارزها و ارزهای دیجیتال توانایی تاثیرگذاری بر اقتصاد مالی را ندارند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.