- طی روزهای گذشته مسئولان و قانونگذاران مختلف از سرتاسر جهان از جمله سیاستمداران و بانکداران اروپایی راجب قانونگذاری رمزارزها نظرات مختلفی را ارائه دادند. در آخرین خبر منتشر شده حرف از رمزارز اروپایی با پشتوانه بانکی مرکزی به پیش آمده است.
بانک مرکزی اروپا(ECB) اعلام کرده است که رمزارزها میتوانند “نشانهای برای تغییری زودرس” در دنیا باشند. طی نظری که در مقاله “بیتکوین جوابی برای جامعه بدون نقدینگی نیست” مطرح شده بود، یکی از اعضای اجرایی ECB به اسم بنوا کر(Benoit Coeure) و یکی از اعضای بانک توافقات بینالمللی به نام جکولین لوح(Jacqueline Loh) نوشته بودهاند در حالی که پول دیجیتال آینده[ارزی] خواهد بود؛ رمزارزهایی که اکنون استفاده میشوند به آن[آینده] تعلق نخواهند داشت.
این دو بر این مساله تاکید کردهاند که با استفاده از ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی(CBDC) نحوه کنترلی که کاربران بر روی پولهای خود خواهند داشت تغییر خواهد کرد. با این حال، در این مقاله آورده شده است که رمزارزها با تمام مشکلاتی که دارند همچنان یکی از بزرگترین مشکلات ما را به ما یادآوری میکنند و آن هم پرداختهای برون مرزی است.
نویسندگان این متن ادامه دادند:
این چنین پرداختهایی نه تنها به علاقهمندان این امکان را میدهد تا کالاهایشان را از آن سوی دریاها خریداری کنند بلکه به کسانی که در خارج از کشوری کار میکنند این اجازه را میدهد تا به خانواده خود پول ارسال کنند؛ تا به پیشرفت و گنجایش مالی[کشورها] کمک شود. گرچه سیستمهای موجود کنونی در کل خیلی کندتر[از رمزارزها] هستند، شفافیت کمتری دارند و پر هزینهتر هسند. Bitcoin is not the answer to a cashless society
در ادامه، راه حلی که این مقاله پیشنهاد میکند این است که بانکها بایستی کانالهای پرداخت جهانی خود را گسترش دهند تا کار را برای بیتکوین که ارزهای فیات را تهدید میکند سحتتر کنند.
این مقاله همچنین اشاره کرد رمزاری که به وسیله یک بانک مرکزی کنترل شود پتانسیل بالایی خواهد داشت، با توجه به اینکه با پیدایش پولهای دیجیتالی دیگر مردم از پول نقد خیلی کم استفاده میکنند؛ ساختن یک رمزارز که به وسیله یک بانک مرکزی پشتیبانی شود میتواند نظر مردم را به خود جلب کند.
اگر کمی به عقب برگردیم، بانک توافقات بینالمللی(BIS) از مشکلاتی که رمزارزی با پشتوانه بانک مرکزی(CBDC) میتواند بوجود آورد اشاره کرد که از جمله آنها میتوان به امکان نقل و انتقالات عظیمی که در این سیستم امکان دارد به وقوع بپیوندد و باعث کم شدن دارایی خزانههای این بانک مرکزی شود، نام برد.
با بیان این مسائل در این مقاله همچنین تاکید شده است که بوجود آمدن رمزارزی با پشتوانه بانکی مرکزی محتمل است و این حرفهای رئیس بانک مردم چین(PBOC) آقای ژوا شیاچوان(Zhou Xiaochuan) را انعکاس میدهد که گفته بود روزی هر کشوری رمزارز ملی خود را خواهد داشت و این مساله اجتناب ناپذیر است.
به نظر شما سیاستمداران و بانکداران چرا در تلاش هستند تا به رمزارزها مرکزیت بدهند و آنها را به هر نحوی که شده تحت کنترل داشته باشند؟ شما میتوانید نظرات خود را در بخش دیدگاهها به اشتراک بگذارید.