- عباس آشتیانی رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور در تازهترین مصاحبهی خود اعلام نموده که تعرفهی برق صادراتی برای ماینرهای داخلی باعث شده تا هم فعالان حوزهی ماینینگ ایران و هم سرمایهگذاران خارجی فعالیتهای خود را متوقف کنند. به گفتهی وی تعرفهی فعلی بسیار تبعیض آمیز و غیرکارشناسی است، تاجایی که پس از اعلام آن شاهد صفر شدن تعداد سرمایهگذاریهای جدید در این حوزه هستیم. به گفتهی عباس آشتیانی پروندهی اصلاح تعرفهی انرژی در هیات وزیران باز است و امید برای اصلاح تعرفهها وجود دارد.
فعالان رمزارز در سراسر کشور با قوانین دست و پاگیر مواجهاند
عباس آشتیانی رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور با بیان اینکه طبق آمارهای وزارت نیرو به اندازه ۳۱۰ مگاوات مشترک استخراج رمزارز به صورت قانونی در داخل کشور داریم، توضیح داد که «نکتهی جالب توجه در این حوزه این است که اکثر قریب به اتفاق بهرهبرداران از ۳۱۰ مگاوات، فعالانی نبودند که جدیداً درخواست مجوز کرده و به سرمایهگذاری در این حوزه ورود کرده باشند.
به گفتهی عباس آشتیانی «همه آنها قبل از مصوبات هیات وزیران اقدام به تهیه دستگاه و نصب زیرساخت و راهاندازی واحد صنعتی کرده بودند و پس از مصوبه هیات وزیران با تعرفههای جدید شوکه شدند! لذا پس از مصوبهی هیات وزیران و به تبع اعلام تعرفههای انرژی، استقبالی برای سرمایهگذاری جدید در حوزه رمزارزها نشده و فعالانی که در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند از قبل سرمایهگذاری کرده بودند».
عباس آشتیانی در در تازهترین مصاحبهی خود با بیان اینکه «دستگاه های استخراج رمزارز در ۴ ماه از سال خاموش هستند»، اظهار داشت که هیچگونه تبعیض و امتیاز ویژهای برای فعالان در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی و فعالان داخل ایران برای این حوزه وجود ندارد و رویکرد وزارتخانههای صنعت و نیرو برای تمام فعالان به صورت یکسان است و هرگونه صحبت در این مورد نتیجهای جز انحراف اذهان و فراری دادن سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی برای کشورمان در پی ندارد.
وی در ادامه توضیح داد:
موانع و مشکلاتی در حال حاضر برای فعالیت ماینرها؛ چه در مناطق ویژه و آزاد و چه در داخل کشور به صورت یکسان وجود دارد که با رایزنیهای کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی یارانهای کشور با وزارتخانههای صمت و اقتصاد در حال برطرف کردن این موانع هستیم و امیدواریم شاهد اصلاح تعرفهی انرژی و رفع موانع جهش تولید در این حوزه استراتژیک برای کشور باشیم. عباس آشتیانی
سرمایهگذاری جدید به صفر رسید
آشتیانی با بیان اینکه با تعرفههای انرژی تعیین شده ازسوی وزارت نیرو، سرمایهگذاران جدید عطای این صنعت را به لقای آن بخشیدند، اعلام کرد که تقریبا هیچ استقبال جدیدی بعد از تصویب نرخ انرژی از صنعت استخراج ارزهای دیجیتال نشده است. به گفتهی وی «واقعیت این است که ۳۱۰ مگاوت اعلامی وزارت نیرو پیش از اعلام تعرفهی انرژی بوده وگرنه بعد از اعمال این تعرفهها سرمایهگذاری جدید در این حوزه صفر شد و سرمایهگذاران خارجی به جای ماندن در کشور، فرار را بر قرار ترجیح داده اند.
رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور با بیان آخرین آمارهای ثبت نامی در سامانهی خوداظهاری میگوید:
طی فرصت یک ماهه اعلامی برای خوداظهاری ماینرها، حدود ۵۱۰۰ نفر ثبت نام کردند و این آمار نشان میدهد که ۴ برابر تعداد نفرات دارای پرونده(حدود هزار پرونده) تمایل به پرداخت حقوق و عوارض و قانونی کار کردن داشتند. عباس آشتیانی
وی در ادامه توضیح داد که قانونگذاری نامناسب میتواند باعث ایجاد یک صنعت زیرزمینی در کشور شود. به گفتهی آشتیانی «بار دیگر کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور تاکید میکند که قانون بد میتواند افراد را به سمت فعالیت های زیرزمینی و قانون خوب افراد را به سمت فعالیت روشن و شفاف سوق بدهد؛ این در حالی است که فعالان این صنعت از شفافیت و قانون مداری استقبال میکنند.
یک تعرفهی غیرکارشناسی
آشتیانی در ادامهی صحبتهای خود افزود «حدود ۴۵۰۰ نفر از بین ۵۱۰۰ نفر به تایید نهایی رسیدند و حدود ۲۰ میلیارد تومان عوارض به حساب خزانهی کشور وصول شد. در این میان رای قطعی برای پروندهی بسیاری از ماینرها صادر و دستگاههای بسیاری از آنها اسقاط شده بود.
رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور ادامه داد:
از بین ۱۵۰۰ واحد صنفی استخراج حدود ۱۰۳۵ جواز تاسیس صادر شده که ظرفیت این جواز تاسیسها حدود ۷۰ میلیون تراهاش(TH/s) میباشد. از بین ۱۰۳۵ جواز تاسیس، تعداد پروانههای بهرهبرداری طبق اعلام وزارت صمت ۲ عدد است که آن ۲ عدد هم غیرفعال هستند. جواز تاسیس به پروانه بهره برداری در صنعت کشور نسبت یک به ۵ است اما متاسفانه در صنعت استخراج رمزارز این نسبت تقریبا یک به ۵۰۰ است و آن دو موردی که گرفتند هم غیرفعالاند و این به وضوح نشان دهنده این است که استقبال از این صنعت به صورت قانونی انجام نمیشود و اشکال آن هم در تعرفهی انرژی تبعیض آمیز و غیرکارشناسی اعلامی وزارت نیروست. عباس آشتیانی
عباس آشتیانی در پایان صحبتهای خود اظهار داشت که «پروندهی اصلاح تعرفهی انرژی در هیات وزیران باز است و امیدواریم این بار با یک تصمیم درست جلوی فرصت سوزی بیشتر گرفته شود.
نظر شما در رابطه با صحبتهای رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانهای کشور چیست؟ آیا تغییر تعرفههای داخلی میتواند باعث رونق و شکلگیری یک صنعت پولساز در کشور شود؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.