
- تد لیوینگستون(Ted Livingston) بنیانگذار و مدیر اجرایی اپلیکیشن پیام رسانی Kik ادعا میکند که فیسبوک میتواند با ارائهی رمزارز خود مسیری در جایگزینی دلار آمریکا ایجاد کند. وی نوسانات قیمت بیتکوین را عامل اصلی عدم موفقیت این رمزارز در حوزهی نقل و انتقالات مالی دانست و اظهار داشت که رمزارز پایدار فیسبوک تهدیدی برای دلار آمریکا محسوب میگردد.
لیوینگستون که یک کارآفرین 32 ساله آمریکایی و بنیانگذار و مدیر اجرایی اپلیکیشن پیام رسانی Kik است اظهار داشت که فیسبوک نیز همانند اپلیکیشن پیامرسانی چینی WeChat تلاش میکند دلار آمریکا را به سیستم پرداخت آنلاین خصوصی تبدیل کند. چنین سیستمی نهتنها امکان انتقال ارزان پول را برای مردم ایجاد میکند، بلکه به کاربران مشوقی برای نگهداری پولشان در درون سیستم پیامرسانی ارائه میکند. وی با ارائهی توضیحات بیشتر نوشت:
WeChat به مردم اجازه میدهد در هز زمانی پول خود را برداشت کنند اما مشوقهایی را نیز به آنها ارائه میکند تا پول خود را درون سیستم نگهداری کنند. این مشوقها شامل پرداخت صورت حساب آب، خرید غذا، رزروهای مرتبط با تعطیلات و غیره هستند. بنابراین بهزودی هیچ کسی پول خود را برداشت نخواهد کرد. Ted Livingston
سیستم پرداخت و نقل و انتقالات مالی
لیوینگستون سه اقدام احتمالی که فیسبوک در روزهای آتی انجام خواهد داد را ارائه کرد.
- این شرکت میتواند با ایجاد رابط پرداخت میان پیامرسان، اینستاگرام(Instagram) و واتساپ(WhatsApp) به یک بازار پرداخت 689 میلیارد دلاری تبدیل شود.
- این شرکت بدون استفاده از رابط پر هزینهی بانکی میتواند با بهکارگیری بلاکچین سیستم مالی جهانی همانند بیتکوین را ارائه کند.
- این شرکت میتواند کاربران را قادر سازد برای انجام پرداختهای روزانه دارایی خود را درون این پلتفرم نگهداری و خرج کنند.
فیسبوک در گذشته برنامههای خود را برای آغاز خدمات پرداخت در هند از طریق واتساپ اعلام کرده بود. کشور پر جمعیتی همانند چین میزبان عملیات گستردهی نقل و انتقالات مالی و پرداخت بهشمار میرود. کشور هند تنها در بخش نقل و انتقالات مالی 80 میلیارد دلار در سال 2018 دریافت کرده است که از این نظر کشور چین را با 67 میلیارد دلار و مکزیک و فلیپین را با 34 میلیارد دلار پشت سر گذاشت.
لیوینگستون پیشبینی میکند «فیسبوک میتواند افزایش نقل و انتقالات مالی در هند را برای گسترش فعالیت خود انتخاب کند. شاید فلیپین و مصر پس از مکزیک و ویتنام به عنوان کشورهای دارای نقل و انتقالات بالای پولی هدف قرار گیرند.»
لیوینگستون با اشاره به مقالهی خود در این زمینه نوشت: «هر کسی باید این مطلب را مطالعه نماید.»
رقابتی میان بیتکوین- فیسبوک وجود ندارد
ورود فیسبوک به حوزهی پرداخت احتمالا در زمانی اتفاق میافتد که بیتکوین جذابیت خود را به عنوان دارایی مورد استفاده در نقل و انتقالات مالی از دست داده است. اگرچه این رمزارز پرچمدار روشهای پرداخت غیرمتمرکز به شمار میآید، به دلیل نوسانات قیمت برای نقل و انتقالات مالی مناسب نیست. به عنوان مثال، در صورتی که A مبلغ 100 دلار به B ارسال نماید، B باید 100 دلار را دریافت کند. بیتکوین نمیتواند چنین پایداری را تضمین کند به همین دلیل برای نقل و انتقالات مالی محبوبیت کمی دارد.

رسانهها به همین دلایل پروژهی رمزارز پایدار فیسبوک و بیتکوین را در مقابل هم قرار دادهاند: نقل و انتقالات مالی. با این وجود، بیتکوین یک تکنولوژی چند لایه میتواند در تمامی زمانها به عنوان پول و کالا معامله گردد.
لیوینگستون گفت که رمزارز پایدار فیسبوک با وجود آنکه همانند بیتکوین نوعی دارایی غیر متمرکز است، بیشتر دلار را مورد تهدید قرار میدهد. وی افزود:
در زمانهای نه چندان دور، طلا به عنوان ارز ذخیرهی جهان استفاده میگردید و ارزش دلار به ارزش طلا بستگی داشت. اما تنها در طی یک روز ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفت دلار آمریکا را از طلا مستقل کند و با این اقدام راه را برای جایگزینی طلا به عنوان ارز ذخیرهی جهانی هموار کرد. بنابراین من سوالی مطرح میکنم: چه چیزی میتواند مانع فیسبوک در اجرای اقدامی مشابه گردد؟ Ted Livingston
نظر شما در رابطه با اظهارات تد لیوینگستون چیست؟ آیا رمزارز پایدار فیسبوک میتواند جایگزین دلار آمریکا در سیستم پرداخت گردد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.