اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

اختراع جدید سامسونگ می‌تواند باعث تحول صنعت ماینینگ شود

این شرکت با تازگی اقدام به ثبت اختراع نوعی حافظه‌ی SSD مبتنی بر فناوری بلاک‌چین کرده است

نکات برگزیده مطلب
  • شرکت بزرگ سامسونگ اخیراً اقدام به ثبت اختراع یک «حافظه‌ی SSD بلاک‌چینی قابل برنامه‌ریزی» کرده است. گرچه اطلاعات زیادی در رابطه با این محصول منتشر نشده، اما می‌توان گفت که توسعه‌ی چنین سخت‌افزاری در کنار همکاری با شرکت‌های تولید کننده‌ی تراشه‌های محاسباتی همچون MicroBT(سومین شرکت طراحی اسیک بیت کوین در جهان) می‌تواند احتمال ورود این شرکت به صنعت استخراج رمزارز را افزایش دهد.

اختراع بلاک‌چینی سامسونگ

شرکت سامسونگ در ماه می ۲۰۱۹ برای ثبت اختراعی با عنوان «سوئیچ و حافظه‌ی جامد(SSD) بلاک‌چینی قابل برنامه‌ریزی» اقدام کرد. گرچه از آن زمان تا به امروز اطلاعات بسیار مختصری در رابطه با این سیستم تازه طراحی شده و جدید منتشر شده است، اما به وضوح می‌توان دید که اخیرا تلاش شرکت‌های بزرگ برای ثبت اختراعات بلاک‌چینی یا مرتبط با این فناوری نوظهور، به شدت افزایش یافته است.

سامسونگ

جنگ بر سر حق ثبت اختراع یا به عبارتی نبرد بین شرکت‌های بزرگ برای محفوظ کردن حق مالکیت یک اختراع جدید، قطعا موضوع جدیدی نیست. این نوع نبرد از زمان ظهور فناوری‌های جدید و اواخر قرن بیستم به طور گسترده‌ای در اکوسیستم فناوری جهان قابل مشاهده بوده است.

هر اختراع بزرگی که طی یک قرن گذشته تا به امروز صورت گرفته، قطعا دارای یک تاریخچه‌ی مرتبط با جنگ بر سر حق ثبت اختراع می‌باشد، اما عصر دیجیتال و ظهور فناوری‌های ارتباطی پیشرفته باعث تسریع در این روند و افزایش اینگونه درگیری‌ها شده است. در رابطه با این موضوع می‌توان از جنگ بین شرکت‌های مایکروسافت و اپل بر سر فناوری‌های رایانه‌ای، و یا جنگ بین شرکت‌های تولید کننده‌ی تلفن‌های هوشمند در یک دهه‌ی گذشته را نام برد. در این بین از حق ثبت اختراع هم برای مقاصد تهاجمی و هم دفاعی استفاده شده است.

نبرد برای ثبت اختراعات بلاک‌چینی آغاز شده است

از همان ابتدای ظهور فناوری بلاک‌چین مشخص بود که شرکت‌های بزرگ جهان بالاخره به آن علاقه‌مند خواهند شد، و جنگ تجاری آن‌ها بر سر ثبت اختراعات مربوط به آن نیز به زودی آغاز می‌گردد. شرکت IBM تنها در مدت ۱ سال بیش از ۱۰۰ حق ثبت اختراع در ایالات متحده ارائه کرده است، درحالیکه شرکت Alibaba به عنوان پیشرو در این زمینه بیش از ۲۶۰ ثبت اختراع مرتبط با فناوری بلاک‌چین را به ثبت رسانده است.

تعداد پرونده‌های مربوط به ثبت اختراعات بلاک‌چین امروزه توانسته به طور قابل توجهی از تعداد پرونده‌های ثبت اختراع در سایر زمینه‌های مرتبط با فناوری پیشی بگیرد. با این حال، شرکت سامسونگ همچنان نسبت به فناوری بلاک‌چین ابراز بی‌میلی کرده و اغلب در رابطه با آن محتاطانه عمل می‌کند.

جزئیات فنی در رابطه با ثبت اختراع سامسونگ

این دستگاه ذخیره‌سازی قابل برنامه‌ریزی شامل یک حافظه‌ی غیر فرار و یک کنترلر ذخیره‌سازی می‌باشد که برای کنترل و نظارت بر سیستم پیکربندی شده است. این دستگاه به یک رابط شبکه و همچنین یک آرایه‌ی ورودی قابل برنامه‌ریزی مجهز شده که برای پیاده‌سازی یک الگوریتم بلاک‌چینی پیکربندی شده است. در حین انجام این کار، از طریق کنترلر ذخیره‌ی مذکور حداقل یک بلاک از زنجیره‌ی مکاتبه کننده به الگوریتم بلاک‌چین در حافظه‌ی غیر فرار ذخیره می‌شود.

علاوه بر این، آرایه‌ی ورودی نیز به پردازنده‌ای که دارای حافظه‌ی مجهز به دستورالعمل‌های لازم است، پیکربندی می‌شود. هنگام اجرایی شدن فرامین، پردازنده‌ی مذکور از طریق رابط شبکه یک یا چند بلاک از بلاک‌چین را ارسال یا دریافت می‌کند. علاوه بر این‌ها، پردازنده وظیفه‌ی کنترل آرایه‌ی ورودی قابل برنامه‌ریزی را هم بر عهده دارد تا الگوریتم بلاک‌چین را بر روی یک یا چند بلاک از بلاک‌چین اجرا کند.

مزایای این اختراع جدید چیست؟

برای درک اهمیت این اختراع جدید، ابتدا باید به اشکالات دستگاه‌های رایانه‌ای همه منظوره و اسیک‌ها(ASIC) اشاره کرد.

دستگاه‌های رایانه‌ای همه منظوره(معمولا کارت‌های گرافیک) باید با نرم‌افزار مناسب، درایورها و تنظیمات لازم ترکیب شده تا بتوانند در نهایت الگوریتم ماینینگ نسبتا کارآمدی را اجرا کنند. گرچه یک کارت گرافیک می‌تواند به واسطه‌ی این تکنیک چندین نوع رمزارز را به صورت همزمان استخراج کند، اما بازده آن بسیار پایین خواهد بود. نکته‌ی دیگر اینکه تغییر الگوریتم و رمزارز تحت استخراج نیز عذاب‌آور و گاهی بسیار پیچیده خواهد بود. این درحالیست که قیمت کارت‌های گرافیک بسیار نوسانی و متفاوت است، زیرا قیمت این سخت‌افزار‌ها تحت تاثیر صنایع دیگری همچون صنعت بازی‌های رایانه‌ای و واقعیت مجازی قرار دارد.

در سوی دیگر این ماجرا دستگاه‌های اسیک قرار دارند که به عنوان دستگاه‌های ماینینگ حرفه‌ای و برای محاسبه‌ی یک الگوریتم خاص طراحی شده‌اند. این نوع طراحی باعث شده تا اسیک‌ها بتوانند در مقایسه با دستگاه‌های رایانه‌ای همه منظوره و کارت‌های گرافیک بسیار کارآمد‌تر ظاهر شوند. با این حال عواملی همچونافزایش مداوم سختی شبکه‌ و همچنین تولید دستگاه‌های جدید‌تر و کارآمد‌تر  باعث می‌شود که این دستگاه‌ها پس از مدتی از رده خارج شده و کهنه شوند؛ از سوی دیگر بسیاری از رمزارزهای موجود در بازار به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در مقابل دستگاه‌های اسیک مقاوم باشند.

نظر تحلیلگران در رابطه با این ثبت اختراع

سم تاون(Sam Town) یک تحلیل‌گر رمزارزی مستقل اخیرا اعلام نموده که این ثبت اختراع شرکت سامسون لزوما به این معنی نیست که شرکت مذکور به دنبال توسعه و ساخت این محصول باشد:

ثبت اختراع لزوما یک ابزار برای محافظت از ایده‌های شما محسوب نمی‌شود. می‌توان از آن به عنوان یک سلاح دفاعی برای جلوگیری از تولید محصولات مشابه توسط شرکت‌های دیگر استفاده کرد. علاوه بر این، از آن‌ها می‌توان برای ارسال سیگنال‌هایی در رابطه با تصمیم و اهداف شرکت‌های به بازار استفاده نمود. به احتمال زیاد در رابطه با سامسونگ مورد آخر صدق می‌کند. Sam Town

با این حال آقای نیکولاس کوکالیس(Nicolas Kokkalis) رئیس بخش فناوری شرکت Pi(عرضه کننده‌ی اولین رمزارز سازگار با ماینینگ به وسیله‌ی تلفن‌های هوشمند) با گفته‌های آقای تاون موافق نیست. وی در رابطه با این موضوع اعلام نموده:

«انعطاف‌پذیری» در ازای قربانی کردن «سرعت» و افزایش میزان «مصرف انرژی» بدست می‌آید. دستگاه‌های رایانه‌ای همه منظوره را می‌توان با استفاده از نرم‌افزار‌های مختلف برنامه‌ریزی کرد، اما آن‌ها بسیار کند‌تر از دستگاه‌های اسیک عمل کرده و برق بسیار بیشتری مصرف می‌کنند. بنابراین برای الگوریتم‌های اجماع، مانند اثبات کار(Proof Of Work) بیت کوین که سرعت و میزان مصرف عواملی بسیار مهم محسوب می‌شوند، دستگاه‌های اسیک در صورت امکان اولین انتخاب ماینر‌ها خواهند بود. با این حال، الگوریتم‌های اجماعی وجود دارد که هدف آن‌ها مقاومت در برابر اسیک‌ها می‌باشد، به عنوان مثال الگوریتم‌هایی که تولید حافظه در آن‌ها محدود است، عملکرد‌هایی که شدیدا به پردازش گرافیکی نیاز دارند و یا تغییر مداوم و دوره‌ای الگوریتم(که به طراحان اسیک اجازه نمی‌دهد پیش از ارائه‌ی الگوریتم جدید با آن سازگار شوند) توسط توسعه‌دهندگان. Nicolas Kokkalis

استخراج رمزارز و سامسونگ

ثبت حق اختراع مذکور اولین تلاش سامسونگ در راستای ایجاد اختلال در فضای ماینینگ رمزارز به شمار نمی‌آید. این کمپانی از سه‌ماهه‌ی ابتدایی سال ۲۰۱۸ تا به امروز مشعول طراحی و تولید تراشه‌های ماینینگ سه نانومتری و پنج نانومتری برای استخراج بیت کوین بوده است.

لازم به ذکر است که فرایند تولید اینگونه تراشه‌ها به شدت به فناوری لیتوگرافی ماوراء بنفش وابسته است، فناوری پیشرفته‌ای که باعث می‌شود تراشه‌های  7LPP(تراشه‌های ۷ نانومتری بسیار کم مصرف) بسیار متراکم‌تر بود و از نظر مصرف انرژی کارامد‌تر باشند.

سامسونگ اعلام نموده که تراشه‌های 7LPP توسعه‌ی سایر فناوری‌های نوظهور از جمله هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء(IoT)، شبکه‌سازی، فناوری اینترنت 5G، خودروسازی و همچنین فناوری‌های مربوط به مراکز داده فوق وسیع و اقتصادی را ممکن می‌سازد.

همکاری سامسونگ و شرکت‌های تولید کننده‌ی اسیک

علاوه بر این، شرکت سامسونگ اخیرا یک همکاری استراتژیک با شرکت MicroBT آغاز کرده است، این شرکت به عنوان سومین کمپانی بزرگ طراحی دستگاه‌های اسیک بیت کوین در جهان فعالیت می‌کند. جدید‌ترین تولید کمپانی MicroBT دستگاه‌های اسیک M20S WhatsMiner هستند که با توان ۶۸ تراهش بر ثانیه(Th/s) و مصرف چشم‌گیر ۴۸ وات برای هر تراهش روانه‌ی بازار شده‌اند. برای درک بهتر قدرت این دستگاه و مقایسه‌ی آن با استاندارد‌های فعلی بازار می‌توان گفت که اسیک‌های Antminer S9 تولید شرکت Bitmain تنها ۱۳/۵ تراهش قدرت پردازشی و مصرف ۹۸ وات برای هر تراهش را ارائه می‌کنند. با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان گفت که تراشه‌های محاسباتی شرکت سامسونگ بیش از پنج برابر قوی‌تر از تراشه‌های مصرفی شرکت Bitmain عمل می‌کنند.

پتانسیل بالقوه‌ی شرکت سامسونگ در زمینه‌ی تولید دستگاه‌های استخراج رمزارز اصلا تعجب‌آور نیست، زیرا این شرکت پس از اینتل(Intel) دومین تولید‌کننده‌ی تراشه‌های نیمه هادی در جهان است. البته شایعاتی منتشر شده که نشان می‌دهد شرکت اینتل نیز به توسعه و تولید تراشه‌های ماینینگ بومی روی آورده است.

شرکت اینتل در ماه نوامبر ۲۰۱۸ یک ثبت اختراع برای «دستگاه ماینینگ بیت کوین کم مصرف و با عملکرد بالا» انجام داد. براساس اسناد مربوط به این اختراع می‌توان گفت که دستگاه ثبت شده توسط اینتل شامل سخت‌افزاری است که فرایند استخراج بیت کوین را تسریع بخشیده، میزان مصرف را کاهش داده و به گونه‌ای بهینه‌سازی شده تا فضا و انرژی لازم هنگام فرایند استخراج رمزارز را کاهش دهد.

نظر شما در رابطه با این حق ثبت اختراع سامسونگ چیست؟ آیا بی‌میلی‌های این شرکت نسبت به فناوری بلاک‌چین و صنعت رمزارزی تنها ظاهری بوده و این شرکت در پشت پرده در حال پیگیری این فناوری‌های نوظهور می‌باشد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cointelegraph

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا