- امروزه چین به یکی از کشورهای پیشتاز در زمینهی توسعهی ارز دیجیتالی بانک مرکزی(CBDC) تبدیل شده است. اگرچه برخی از تحلیلگران مقابله با سلطهی دلار آمریکا را هدف اصلی چین از ایجاد این ارز دیجیتالی عنوان کرده بودند مقامات چینی در ابتدا از اظهار نظر در این رابطه امتناع میکردند. با این وجود، اخیراً یکی از مقامات چینی هدف اصلی ساخت ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین را مقابله با گسترش استفاده از دلار به عنوان ابزار مبادلاتی در اقتصاد این کشور عنوان کرده است.
ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین در برابر دلار آمریکا
ژو شیائوچوان(Zhou Xiaochuan)؛ رئیس سابق بانک مرکزی چین هدف از انتشار ارز دیجیتالی چین را مبارزه با گسترش استفاده از دلار آمریکا در اقتصاد این کشور عنوان کرده است. وی معتقد است که انتشار یوان دیجیتالی به سود سیستم خرده فروشی است.
شیائوچوان که هماکنون ریاست انجمن اقتصادی چین(Chinese Finance Association) را برعهده دارد، در روز بیست و هفتم اکتبر و در کنفرانس اوراسیا اظهار داشت که هدف بانک مرکزی چین از ایجاد ارز دیجیتالی خود بهطور قابل توجهی با کشورهای عضو گروه هفت(کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکا) تفاوت دارد.
بر اساس اظهارات شیائوچوان اعضاء گروه جی7(G7) عمدتاً نسبت به تهدیدات و چالشهای مطرح شده از سوی لیبرا، بیت کوین و ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده ابراز نگرانی میکنند. در حالی که بانک مرکزی چین بر روی استفاده از یوان دیجیتالی در پرداختهای خُردهفروشیها و جلوگیری از تبدیل شدن دلار آمریکا به ابزار مبادلاتی رایج در این کشور(دلاریزیشن) تمرکز کرده است.
شیائوچوان اظهار داشت: «ما در کشور چین برای انتشار ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین به شدت تلاش میکنیم. یوان دیجیتالی یک سیستم پرداخت الکترونیکی است. با این وجود، تمرکز و هدف اصلی ما از انتشار این ارز با دیگر کشورهای عضو گروه جی7 تفاوت دارد.»
ما باید از گسترش بهکارگیری دلار به صورت یک ابزار مبادلاتی در اقتصاد چین جلوگیری کنیم. ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین اساساً با تمرکز بر این هدف طراحی شده است. Zhou Xiaochuan
نگرانی قدرتهای اقتصادی جهان نسبت به رمزارزهای پایدار
کشورهای عضو گروه جی7 قدرتهای اقتصادهای بزرگ جهان را نمایندگی میکنند، این گروه نگرانی خود را از راهاندازی پروژهی لیبرا اعلام کرده و آن را تهدیدی برای سیستم مالی جهان توصیف کرده است. اعضاء گروه جی7 در پیشنویس بیانیهای که در روز دوازدهم اکتبر منتشر شده است، اعلام کردهاند که در غیاب قوانین مناسب نظارتی با راهاندازی پروژههای رمزارزهای پایدار مخالف هستند.
گزارش شده است که مقامات بانک مرکزی کانادا در حال توسعهی ارز دیجیتالی خود هستند تا در صورت متوقف شدن لیبرا از سوی قانونگذاران به سرعت ارز دیجیتالی خودشان را منتشر کنند.
بانک مرکزی چین برنامهی آزمایشی ارز دیجیتالی بانک مرکزی خود را موفق گزارش کرده است. اگرچه ارز دیجیتالی بانک مرکزی چین هنوز بهطور رسمی راهاندازی نشده است، بانک مرکزی چین قوانین محدود کنندهای را برای استفاده از این دارایی پیشنهاد کرده است.
نظر شما نسبت به اظهارات اخیر رئیس سابق بانک مرکزی چین چیست؟ آیا یوان دیجیتالی از گسترش بهکارگیری دلار به صورت یک ابزار مبادلاتی در اقتصاد چین جلوگیری خواهد کرد؟ آیا یوان دیجیتالی جایگاه دلار آمریکا در اقتصاد جهان را تسخیر خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.