- معترضین به ردیابی فعالیتهای مالی در هنگکنگ سعی میکنند با استفاده از روشهای مختلف هویت و فعالیتهای مالی خود را پنهان کنند. در همین راستا استفاده از پول نقد و معاملات بیتکوین در صرافیهای فرد به فرد(P2P) افزایش چشمگیری یافته است.
مقابله با ردیابی فعالیتهای مالی
بر اساس گزارشهای متعددی که در هفتهی جاری در شبکههای اجتماعی منتشر شد، معترضین به ردیابی فعالیتهای مالی توسط دولت هنگکنگ، سیستمهای پرداختی که میتواند فعالیتهای مالی آنها را ردیابی کند را ترک میکنند. معترضین به قانون «لایحهی استرداد(Extradition Bill)» ادعا میکنند که این قانون امکان دستکاری پکن در سیستم قانونی هنگ گنگ را فراهم میکند. شهروندان هنگکنگ در پی جنبشی موسوم به «Umbrella» که در سال 2014 اتفاق افتاد، از ضرورت حفاظت از اطلاعات هویتی خود در مقابل نفوذ و نظارت دولت چین آگاهی بیشتری دارند.
یکی از معرضان به مری هوی(Mary Hui)، گزارشگر QZ گفت که «ما نسبت به ردیابی اطلاعاتمان نگران هستیم.» هوی در این ارتباط ایجاد صف طولانی در ایستگاه مترو را گزارش کرد.
وی اظهار داشت به دلیل این که مسافران میتوانند از کارتهای هوشمند قابل شارژ استفاده کنند، ماشینها معمولا خالی از جمعیت هستند. با این وجود، به نظر میرسد اتفاقات سال 2014 هنوز در ذهن آنها جای دارد و نسبت به ضرورت حفظ اطلاعات مالی خود آگاه هستند.
وی در حساب کاربری توئیتر خود اظهار داشت که ماشینهای خرید بلیط در سال 2014 رایج نبودند. با این وجود پس از گذشت پنج سال مردم بسیار محتاط و آگاهتر هستند.
حرکت به سوی پذیرش بیتکوین
بسیاری از کشورها به منظور تلاش برای استانداردسازی اقتصاد کشورشان، مبارزه با پول نقد را آغاز کردهاند. در حالی که مقامات معتقدند که این اقدامات جرائم را کاهش میدهد، امکان کنترل کامل سیستم مالی و ورود به زندگی خصوصی شهروندان را با هر هدفی فراهم میکند.
برای مثال بانک مرکزی هند فعالانه در حال پیگیری طرحی است که در گذشته واکنش طیف گستردهای از مشتریان را به همراه داشت.
با این وجود، مردم هنگگنگ از پول نقد برای مقابله با ردیابی توسط دولت استفاده میکنند. هوی افزود: « این موضوع سوالات جالبی را در زمینهی جوامع دارای پول نقد و جوامع فاقد آن و چگونگی تغییر رفتار اقتصادی مردم مطرح میکند.»
دولت هنگکنگ به دلیل نگرانی ایجاد شده از سیاستهای مالی از ماه مارس تاکنون و به منظور حفظ ارزش دلار هنگکنگ(HKD) در مقابل دلار آمریکا ۲/۸ میلیارد دلار هزینه کرده است.
یکی از معترضان به روزنامهی The Guardian گفت: «ما به چین اعتماد نداریم. قوانین و مقررات میتوانند به صورت خود سرانه اعمال شوند و ما در هنگکنگ میتوانیم این موضوع را مشاهده کنیم.» وی افزود در صورت تصویب این لایحه به سرعت دارایی خود را به دلار آمریکا تبدیل خواهد کرد.
در همین راستا، صرافیهای P2P نیز شاهد افزایش قابل توجهی در معاملات بیتکوین بوده است.
هنگکنگ دارای بیشترین دستگاه خودپرداز بیتکوین(Bitcoin ATM) در آسیا است و صنایع محلی به طور طبیعی از معترضان حمایت میکنند. یک شرکت هنگکنگی با بستن دربهای شرکت، به کارکنان خود اجازه داد در راهپیمایی شرکت کنند.
آیا استفاده از پول نقد میتواند مانع ردیابی فعالیتهای مالی مردم هنگکنگ گردد؟ آیا استفاده از بیتکوین در میان معترضان افزایش خواهد یافت؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.