چهار میلیون بیت کوین در معرض خطر حملات کامپیوتر‌های کوانتومی قرار دارند

آدرس‌های P2PK و P2PKH در شبکه‌ی بیت کوین که کلید عمومی آن‌ها آشکار شده است هم‌اکنون در معرض خطر حملات کامپیوتر‌های کوانتومی قرار دارند

 

خطر حملات کامپیوتر‌های کوانتومی بر شبکه‌ی بیت کوین سال‌ها در میان فعالان جامعه‌ی رمزارزی مورد بحث قرار داشته است. اما پس از انتشار خبر دست‌یابی شرکت گوگل به «برتری کوانتومی» نگرانی و بحث پیرامون این موضوع شدت گرفت. به‌طور طبیعی بسیاری بحث پیرامون این‌ موضوع که آیا محاسبات کوانتومی برای بیت کوین تهدید محسوب می‌شود یا خیر را آغاز کردند.

4 میلیون بیت کوین در معرض خطر حملات کامپیوتر‌های کوانتومی قرار دارند

بر اساس ادعای محققان دلویت، تمامی بیت کوین‌هایی که در آدرس‌های «پرداخت به کلید عمومی(P2PK)» و «پرداخت به هش کلید عمومی(P2PKH)» نگه‌داری می‌شوند، در معرض خطر قرار دارند. آدرس‌های P2PK در نخستین روزهای پس از تولد بیت کوین برای ذخیره‌سازی تمامی بیت کوین‌ها مورد استفاده قرار گرفته است که برخی از رمزارزهای استخراج شده توسط ساتوشی ناکاموتو را نیز در بر می‌گیرد. برخی از برآورد‌ها نشان می‌دهد که تقریبا 2 میلیون بیت کوین در این آدرس‌ها نگه‌داری می‌شود. به عبارت دیگر این بیت کوین‌ها به‌طور مستقیم استخراج شده‌اند و از زمان استخراج تاکنون در آدرس‌های اشاره شده نگه‌داری می‌شوند.

پس از راه‌اندازی آدرس‌های P2PKH در سال 2010، استفاده از این نوع از آدرس‌ها رواج یافت به‌طوری که در ده‌سال گذشته اغلب رمزارزها در این نوع از آدرس‌ها ذخیره‌سازی شده است. در نتیجه، برآورد می‌شود که 2.5 میلیون بیت کوین در این آدرس‌ها نگه‌داری می‌شوند.

محققان معتقدند که اگرچه در این مقطع زمانی، استفاده از آدرس‌های P2PK متداول نیست، اما همچنان 4 میلیون بیت کوین در معرض آسیب‌پذیری قرار دارند. به عبارت دیگر، فن‌آوری محاسبات کوانتومی 4 میلیون بیت کوین را تهدید می‌کند.

با این وجود به‌نظر می‌رسد که فن‌آوری محاسبات کوانتومی در آینده‌ی نزدیک موجب مرگ بیت کوین نخواهد شد. چراکه این تکنولوژی پیش از آن‌که به یک تهدید واقعی برای بیت کوین تبدیل شود، یک مسیر طولانی توسعه را در پیش خواهد داشت. این موضوع موجب بحث گسترده‌ای پیرامون آمادگی صنعت رمزارزی در مقابل «برتری کوانتومی» شده است.

انواع آدرس‌ها در شبکه‌ی بیت‌کوین

تاکنون چهار فرمت متفاوت برای آدرس‌های بیت کوین در دسترس قرار دارد:

چگونه از دارایی‌هایمان در برابر حملات احتمالی کامپیوتر‌های کوانتومی محافظت کنیم

آدرس‌های P2PKH که در گذشته تراکنش خروجی نداشته‌اند، احتمالا از امنیت کاملی برخوردارند. کلید‌های عمومی آن‌ها برای دیگران آشکار نشده است، به همین دلیل کامپیوتر‌های کوانتومی قادر به استفاده از آن‌ها برای کشف کلید خصوصی نخواهند بود. در نتیجه بهتر است که کاربران دارایی خود را به آدرس‌های P2PKH جدید منتقل کنند تا دارایی‌ها در شرایط امن قرار بگیرند.

 البته بسیاری از افرادی که داراییشان در آدرس‌های آسیب‌پذیر قرار دارد، به دلیل از دست دادن کلید‌های خصوصی قادر به انتقال دارایی خود نیستند. این موضع نشان می‌دهد، احتمالا اولین فردی که برای دسترسی به این دارایی‌ها با استفاده از سیستم‌های محاسبات کوانتومی تلاش کند می‌تواند ثروت زیادی را از این روش به‌دست آورد.

با این وجود، ممکن است جامعه‌ی کاربران بیت کوین برای جلوگیری از وقوع این سناریو زمان مشخصی را برای انتقال دارایی‌ها به آدرس‌های امن مشخص کنند، زمانی که مهلت تعیین شده به پایان برسد، تمامی بیت کوین‌هایی که در آدرس‌های ناامن قرار دارند غیر قابل استفاده شوند. اگرچه این رویکرد یک اقدام سختگیرانه است، اما تنها روشی است که می‌توان از آن برای جلوگیری از کسب ثروت و سرقت بیت کوین‌های افراد دیگر با استفاده از کامپیوتر‌های کوانتومی استفاده کرد.

در این مقطع زمانی، دارایی‌های بیت کوین همچنان از امنیت کامل برخوردارند. هولدر‌هایی که نسبت به امنیت دارایی‌های خود نگران هستند می‌توانند بیت کوین‌ها را به آدرس‌های جدید P2PKH منتقل کنند. بدیهی است زمانی که به هر دلیلی کلید عمومی خود را آشکار کنند، تکرار این فرآیند ضروری است.

آیا خطر حملات کامپیوتر‌های کوانتومی به شبکه‌ی بیت کوین را جدی ارزیابی می‌کنید؟ در این صورت آیا از روشی که در این مقاله برای محافظت از دارایی‌های رمزارزی در مقابل حملات کوانتومی ارائه شد، استفاده خواهید کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
خروج از نسخه موبایل