- به تازگی مجموع سهم دو استخر ماینینگ Antpool و BTC.com به ۴۲ درصد رسیده است و از آنجایی که هردو استخر مذکور تحت مالکیت شرکت بزرگ چینی Bitmain هستند، فعالان صنعت رمزنگاری از رسیدن این سهم به ۵۱ درصد و سوء استفاده از آن برای دستکاری و هک شبکه واهمه دارند.
بیتمین(Bitmain) به عنوان بزرگترین شرکت مرتبط با ماینینگ در چین، به تازگی توانسته ۴۲ درصد از تمام بلاکهای بیتکوین را ماین کند؛ این خبر باعث ایجاد ترس در فضای مجازی شده است چونکه برخی باور دارند این شرکت میتواند به آستانهی ۵۱ درصد برسد که معمولا برای حملات در شبکهی رمزارزها نیاز است.
بیتمین به عنوان بزرگترین تولید کنندهی چیپهای اسیک(ASIC) و سازندهی ریگهای حرفهای ماینینگ، مدتی است که پس از رسیدن به این سطح، درجوامع و انجمنهای رمزنگاری در حال فعالیت است تا بتواند از این ترس مردم بکاهد. با این حال، با در نظر گرفتن مجموع سهم بازار دو استخر ماینینگ BTC.Com و Antpool که تحت مالکیت این شرکت قرار دارند، به راحتی میتواند دید که شرکت بیتمین فاصلهی زیادی تا رسیدن به کنترل ۵۱ درصدی از تمام شبکه ندارد.
در حال حاضر این شرکت هنوز ۹ درصد با این هدف فاصله دارد، اما از آنجایی که الگوریتم بیتکوین و بیتکوین کش یکی است، این کمپانی میتواند قدرت هش استفاده شده در بخش بیتکوین کش خود را به این ۴۲ درصد اضافه کند و این فاصلهی کم را به راحتی از بین ببرد.
این به چه معناست؟
نگرانی مردم این است زمانی که یک کمپانی خاص کنترل ۵۱ درصد از تمامی استخرهای ماینینگ را در اختیار داشته باشد، دسترسی به کل شبکهی بلاکچین برای آنها ممکن خواهد شد و شرکت مذکور توانایی هرگونه دستکاری از جمله دوبار خرج کردن سرمایه(Double Spending) و یا دستکاری دولتی در تراکنشها را خواهد داشت.
البته باید در نظر داشته باشید که کمپانی Bitmain برای پایان سال مالی گذشته یک درآمد ۳ تا ۴ میلیارد دلاری را داشته و انجام چنین اعمالی از سوی یک شرکت این چنین بزرگ ممکن است بعید باشد، اما در صورتی که در این شرکت یک نقض امنیتی وجود داشته باشد، هکرها به واسطهی آن یک دسترسی کامل به قدرت هش Bitmain و ۵۱ درصد از شبکه خواهند داشت.
این نوع حملات که به ‘حملات ۵۱ درصد’ معروف هستند، به مهاجم اجازه میدهد تا ساخت بلاکهای بعدی در شبکه را در دست بگیرد؛ هرچند که به دلیل ذات DLT نمیتوانند به صورت مصنوعی بیتکوین جدیدی را تولید کنند. بلاکهایی که قبلا در دفاترکل به ثبت رسیدهاند، برای دستکاری توسط مهاجمین بسیار دشوار خواهند بود؛ خصوصا بلاکهایی که دیرتر ساخته شدهاند. به همین دلیل حملات ۵۱ به تنهایی برای تخریب شبکه کافی نخواهد بود، اما باید در نظر داشته باشید که در صورت دوبار خرج کردن سرمایه، اعتماد در بازار این صنعت از بین میرود و تمام صنعت رمزارزها از بین خواهد رفت.
این مورد اولین باری نیست که تهدید دستکاری شبکهی بیتکوین را مطرح میکند، در سال ۲۰۱۴، وبسایت Ghash.io بیش از ۵۰ درصد از بیتکوین آن زمان را در اختیار گرفت، اما ماینرها به اتفاق تصمیم گرفتند که سهم خودشان از بازار را کاهش دهند تا احتمال وقوع این چنین حملاتی کاهش یابد. با این وجود، تمامی استخرهای ماینینگ این چنین وسعت دیدی ندارد؛ چونکه در سال ۲۰۱۶ دو شبکهی مبتنی بر بلاکچین اتریوم با نام Krypton و Shift هردو دچار حملات ۵۱ درصد شدند.
نظر شما در رابطه با این خبر چیست؟ آیا رسیدن این شرکت به سهم ۵۱ درصدی میتوان یک خطر برای کل بازار رمزارزها و شبکهی بلاکچین محسوب شود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.