
- گرچه در ابتدای ظهور صنعت داراییهای رمزارزی شرکتهای مدیریت سرمایهگذاری و نهادهای مالی از پذیرش آن امتناع کرده و رویکرد منفی نسبت به آن اتخاذ کردند، اما با گذشت زمان و مشاهده مزایای بیشمار این بازار رو به رشد، تغییراتی در تصمیمگیریها و رویکرد آنها پدیدار شد. حال که کشورهای مختلف در حال پذیرش داراییهای رمزارزی به ویژه بیت کوین هستند، احتمال رشد و جهش ارزش این کلاس دارایی نیز افزایش چشمگیر یافته و شرکتهای سرمایهگذار نیز به دنبال خرید رمزارز و استفاده از این فرصت هستند. در همین راستا، صندوق مدیریت داراییهای دیجیتال نیکل (Nickel Digital Asset Management) یک نظرسنجی بین شرکتهای مدیریت دارایی و نهادهای سرمایهگذاری برگزار کرده است که نتایج جالبی به همراه داشته است.
نظرسنجی نیکل
نتایج بدست آمده از یک نظرسنجی جدید نشان میدهد که مقامات بلند پایه صندوقهای مدیریت سرمایهگذاری و سرمایهگذاران سازمانی و نهادهای بزرگ که اکنون مقدار قابل توجهی دارایی رمزارزی نگهداری میکنند، قصد دارند در آینده نزدیک سطح داراییهای دیجیتال خود را افزایش دهند.
این نظرسنجی که توسط صندوق مدیریت داراییهای دیجیتال نیکل (Nickel Digital Asset Management) برگزار شده است، نشان میدهد که ۸۲ درصد سرمایهگذاران سازمانی و شرکتهای مدیریت ثروت قصد دارند تا پایان سال ۲۰۲۳ سطح داراییهای دیجیتال تحت مدیریت خود را افزایش دهند.
این تحقیقات در ماه می و ماه ژوئن به صورت آنلاین بین ۵۰ شرکت مدیریت دارایی و ۵۰ شرکت سرمایهگذاری سازمانی صورت گرفته است، شرکتهایی بینالمللی که مقر اصلی آنها در ایالات متحده، انگلستان، فرانسه، آلمان و امارات متحده عربی واقع شده است.
افزایش سطح داراییهای رمزارزی
در این بین، حدود ۴۰ درصد شرکتکنندگان در این نظر سنجی اعلام کردهاند که «قصد دارند در آیندهای نه چندان دور میزان داراییهای دیجیتال تحت مدیریت خود را به طور چشمگیری افزایش دهند». این درحالیست که تنها ۷ درصد شرکتکنندگان به دنبال کاهش داراییهای تحت مدیریت خود بوده و ۱ درصد نیز به دنبال فروش تمام رمزارزهای خود هستند.
البته صندوق مدیریت داراییهای دیجیتال نیکل اعلام نموده که در بیشتر موارد، شرکتهای مورد بررسی مقدار بسیار کمی دارایی رمزارزی تحت مدیریت خود داشتند، زیرا بسیاری از آنها به دنبال آزمایش روند حضور در این بازار و به نوعی در حال جمعآوری اطلاعات بودند.
با توجه به پاسخ مثبت ۵۸ درصد از شرکتکنندگان، نتایج بدست آمده از این نظرسنجی نشان داد که دلیل اصلی حضور سرمایهگذاران سازمانی و نهادهای مختلف در دنیای داراییهای دیجیتال «چشمانداز روشن و احتمال رشد چشمگیر در بلند مدت» است.
علیرغم سقوط بازار رمزارز طی هفتههای گذشته، رمزارز بیت کوین نسبت به سال قبل ۱۸ درصد سودآوری را به ثبت رسانده است، درحالیکه این رقم برای دومین رمزارز بزرگ بازار یعنی اتریوم نسبت به اول ژانویه چیزی حدود ۲۱۵ درصد تخمین زده میشود.
نظر مدیرعامل نیکل
آناتولی کراچیلوف (Anatoly Crachilov) مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران صندوق مدیریت داراییهای دیجیتال نیکل با بیان اینکه اعتماد به نفس در بازار داراییهای رمزارزی در حال افزایش است، اظهار داشت که این روند همچنین ادامه خواهد یافت. به گفته وی:
تجزیه و تحلیلهای صورت گرفته توسط محققان ما در ماه ژوئن سال جاری نشان داد که ۱۹ شرکت ثبت شده در بورس که سرمایه در حال گردش آنها بالغ بر ۱ تریلیون دلار بوده و مجموعاً چیزی حدود ۶/۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بازار بیت کوین داشتهاند، در ابتدا تنها ۴/۳ میلیون دلار سرمایهگذاری در صنعت رمزارز داشته و پس از مدتی این رقم را افزایش دادهاند. Anatoly Crachilov
این افزایش تمایل به سرمایهگذاری در بازار داراییهای رمزارزی در حالیست که گزارشات دیگر توسط شرکت سرمایهگذاری ایجی بل (AJ Bell) صورت گرفته که نشان میدهد شهروندان انگلستان طی یک سال گذشته به جای خرید سهام و محصولات پس انداز مربوط به این بازار، به سراغ بازار رمزارز رفته و سطح داراییهای تحت مدیریت خود را افزایش دادهاند.
شرکت خدمات مالی مسترکارت (Mastercard) نیز در ماه می یک نظرسنجی سراسری در رابطه با این موضوع انجام داد. طبق آمار بدست آمده از این نظرسنجی، چهل درصد جمعیت جوان این کشور قصد دارد طی یک سال آینده به بازار رمزارزها وارد شده و از این داراییها به عنوان یک روش پرداخت استفاده کند.
نظر شما در رابطه با نتایج بدست آمده از نظرسنجی نیکل چیست؟ آیا به زودی شاهد افزایش سطح حضور سرمایهگذاران سازمانی در بازار رمزارزها خواهیم بود؟