اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

مایکروسافت با طعم تکنولوژی بلاک‌چین

مایکروسافت اعلام کرد که از بلاک‌چین‌های عمومی مانند بیت‌کوین و اتریوم، برای سیستم‌های تشخیص هویت غیرمتمرکز استفاده می‌کند. در ابتدا این غول تکنولوژی از آیدی‌های غیرمتمرکز (DIDs) بر مبنای بلاکچین در برنامه‌ی Authenticator پشتیبانی خواهد کرد.

برخلاف سیستم‌های تشخیص هویتی که امروزه در جهان استفاده می‌شوند، سیستم تشخیص هویت غیرمتمرکز توسط هیچ نهاد مستقلی مانند موسسه‌های متمرکز نظیر دولت یا شرکت‌های تکنولوژی بزرگ، کنترل نمی‌شود. ایده‌ی انجام این کار این است که دیگر احتمال سانسور حذف می‌شود و هر فردی کنترل کامل بر هویت خود خواهد داشت.

پس از بررسی بسیاری از سیستم‌های تشخیص هویت غیرمتمرکز، مایکروسافت به دلیل قابلیت ایجاد حریم خصوصی، مالکیت شخصی و دسترسی کامل و غیر قابل کنترل، به سمت بلاک‌چین‌های عمومی تمایل پیدا کرده است.

مایکروسافت می‌گوید: پس از بررسی سیستم‌های ذخیره‌سازی غیرمتمرکز، پروتکل‌های توافق جمعی، بلاک‌چین‌ها و انواع مختلفی از استانداردهای در حال ظهور، بر این باور هستیم که تکنولوژی و پروتکل‌های بلاک‌چین برای فعال‌سازی آیدی‌های غیرمتمرکز مناسب هستند.

تشخیص هویت یکی از موارد استفاده از فناوری بلاک‌چین است که هیچ ارتباطی با پرداخت‌ها و یا ارز ندارد. مایکروسافت در اطلاعیه‌ی خود به بیت‌کوین، اتریوم و لایت‌کوین به عنوان 3 پلتفرم خاصی که برای پیاده‌سازی قابلیت DIDs مناسب هستند، اشاره کرده است.

ده‌ها پروژه‌ی بلاک‌چینی مرتبط با سیستم‌های تشخیص هویت در سال‌های گذشته رونمایی شده‌اند که می‌توان از بین آن‌ها به 2 پروژه‌ی Blockstack ID و uPort اشاره کرد.

مایکروسافت قصد دارد با پیاده‌سازی روش DID کار کند که براساس یک استاندارد خاص توسط گروه کاری W3C می‌باشد. با این حال تا کنون این غول تکنولوژی هیچ استفاده‌ی خاصی از این تکنولوژی را معرفی نکرده است.

خب، چرا یک بلاک‌چین عمومی برای پایه‌ی یک سیستم تشخیص هویت غیرمتمرکز مناسب است؟ برای این سوال اگر به خود بیت‌کوین توجه کنیم، دیگه نیازی به گزینه‌ی اعتماد برای معامله‌گران نمی‌باشد و تمامی جزئیات مبادله در بلاک‌چین مشخص است. اینجا نیز، هیچ دولت یا هیچ ارگان متمرکز دیگری نمی‌تواند براساس هویت افراد سانسورهایی را در یک بلاک‌چین عمومی در نظر بگیرد.

در حالی که ممکن است از یک نسخه‌ی سفارشی استفاده شود که برخی از افراد دخیل در آن سیستم بجای موسسات متمرکز باشند، افراد مورد اعتماد استفاده شوند، اما پایه‌ی این سیستم چون بلاک‌چین عمومی است، تضمین کننده‌ی این موضوع است که پروتکل‌های تشخیص هویت به اندازه‌ی کافی غیرمتمرکز و غیر قابل دستکاری یا سانسور هستند.

در گذشته، منتقدان بر این باور بودند که پیاده‌سازی سیستم تشخیص هویت بر مبنای بلاک‌چین‌های عمومی، بسیار پر هزینه و درجه‌ی سختی بالای مقیاس‌پذیری خواهد بود اما مایکروسافت در اطلاعیه‌ی خود مشخص کرده است که استفاده از یک سیستم 2 لایه چنین مسائلی را مرتفع خواهد کرد. این به نوعی مشابه استفاده از سیستم شبکه‌ی لایتنینگ برای حل مشکل مقیاس‌پذیری بیت‌کوین است.

پست مایکروسافت به مسئله‌ی مقیاس‌پذیری پرداخته و اشاره کرده که افزایش اندازه‌ی بلوک برای حل این مسئله ناکارآمد است و برای سیستمی با چنین تعداد درخواست‌هایی اصلا قابل استفاده نیست. اگر چه که نامی از مثال واضح این روش نبرده، اما بیت‌کوین‌کش یکی از گزینه‌هایی است که چنین روشی را استفاده کرده است.

در حالی که بسیاری از جوامع بلاک‌چینی حجم تعداد تراکنش‌های بلاک‌چین(مانند افزایش سایت بلاک‌ها) را افزایش داده‌اند، اما این روش بصورت کلی وضعیت غیرمتمرکز شبکه را تضعیف کرده و نمی‌تواند میلیون‌ها تراکنش در ثانیه را در سیستمی که بصورت جهانی می‌خواهد کار کند، پاسخگو باشد. برای حل این مسائل فنی، ما در حال کار برای پروتکل‌های لایه‌ی 2 غیرمتمرکز هستیم که بر روی بستر بلاکچین کار می‌کنند تا مقیاس‌پذیری جهانی را در حالی که ویژگی‌های یک سیستم DID در سطح جهانی را حفظ می‌کنند، فراهم نمایند.

در حال حاضر، این که مایکروسافت به چه منظوری در حال حمایت از مفهوم آیدی‌های غیرمتمرکز است، مشخص نیست. با این حال می‌توان نتیجه‌گیری‌هایی از وضعیت فعلی در اینترنت داشت.

واضح‌ترین مورد استفاده‌ی DIDها برای محصولات مایکروسافت، می‌تواند شبکه‌ی Linkedin باشد که اعتبار هر فرد در این سیستم به تحصیلات و تجارب کاری آن است.

در بلند مدت، این می‌تواند یک بازی از مایکروسافت در فضای اینترنتی باشد که خود را به عنوان شرکتی که مبنای درآمدی‌اش حول جاسوسی از اطلاعات کاربران نیست، معرفی کند، چیزی که به طور مشخص از سمت گوگل و فیس‌بوک دیده شده است.

آیا فکر می‌کنید این اقدام مایکروسافت می‌تواند عملیاتی شود؟ آیا به استفاده از بلاک‌چین در چنین سیستم‌هایی معتقد هستید؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
forbes

محسن پرهیزکار (MaKenZi)

لیسانس نرم‌افزار، علاقه‌ی بسیار به بلاگینگ، تردینگ و ماینینگ - مدیر ارشد موبایلستان 2007-2012 - بلاگر رسمی نوکیا 2011-2012 - بلاگر رسمی ال‌جی 2014-2015 - نویسنده‌ی فوت‌وفن 2014-2015
دکمه بازگشت به بالا