
- براساس صحبتهای اخیر لائل برینارد(Lael Brainard) رئیس هیئت مدیرهی بانک فدرال رزور ایالات متحده، این بانک مدتهاست که در حال کار بر روی یک دلار دیجیتال میباشد. وی روز پنجشنبه به افراد حاضر در وبکست «ساعت کاری دفتر نوآوری سانفرانسیسکو» اعلام کرد که «این بانک راستای ساخت و توسعهی کدهای پایهی یک رمزارز بانکی، در حال همکاری با محققان دانشگاه علم و فناوری ماساچوست(MIT) میباشد».
رمزارز بومی فدرال رزرو
به نظر میرسد که با آغاز روند ساخت یک رمزارز بانکی جدید توسط فدرال رزرو ایالات متحده(که احتمالاً با هدف مقابله با رمزارز بانکی کشور چین فرایند توسعهی آن شروع شده است) به زودی شاهد شکلگیری جنگ سرد بانکهای مرکزی خواهیم بود. تا چندی قبل از رئیس بانک فدرال رزرو یعنی آقای جرومی پاول(Jerome Powell) به طور مداوم در رابطه با ساخت یک دلار دیجیتال سوال پرسیده میشد، با این حال وی هرگز اطلاعات قابل توجهی در رابطه با این موضوع ارائه نمیکرد.
آقای پاول عمدتاً به گونهای عمل میکرد که به نظر میرسید بانک فدرال رزرو صرفاً به دنبال تحقیق و بررسی امکانات و مزایای استفاده از رمزارزهای بانکی(CBDC) است و نه بیشتر. حال به نظر میرسد که خانم لائل برینارد(Lael Brainard) رئیس هیئت مدیرهی بانک فدرال رزرو ایالات متحده داستان دیگری برای بازگو کردن دارد.
صحبتهای لائل برینارد
خانم برینارد روز ۱۳ام آگوست و در طول یک برنامهی اینترنتی با نام «یک بروزرسانی در رابطه با ارزهای دیجیتال» به موضوع ساخت رمزارز بانکی توسط فدرال رزرو پرداخته است. وی در بخشهایی از صحبتهای خود توضیح داد که شیوع بیماری همهگیر کرونا به آنها یادآوری کرده است که «ایالات متحده در زمینهی پرداختهای مرتبط با ارزهای دیجیتال تا چه حد از دنیا عقب است».
برینارد تاکید کرد که:
بحران کووید۱۹ باعث یادآوری یک موضوع مهم شد، و آن هم اهمیت زیرساختهای پرداخت قابل اعتماد و مستحکم است که قابلیت دسترسی توسط همهی شهروندان آمریکا را دارند. نکتهی قابل توجه این بود که پس از کاهش شدید سطح «هزینه کردن» خانوادهها در اوایل بحران کرونا، بسیاری از خانوادههای آمریکایی پس از دریافت کمکهای مالی دولت دوباره میزان هزینه و خرج کردن پول را افزایش دادند. Lael Brainard
علاوه بر تحقیقات صورت گرفته در رابطه با رمزارزهای بانکی توسط فدرال رزرو، کنگرهی آمریکا نیز در سال جاری چندین لایحه در رابطه با مزایای توسعهی دلار دیجیتال ارائه کرده است. تمام موارد فوق به نوعی نشان دهندهی این موضوع هستند که شیوع بیماری کرونا در آمریکا به مقامات این کشور یادآوری کرده است که آنها به یک سیستم پرداخت قابل اعتماد و انعطافپذیر نیاز دارند. این درحالیست که در ابتدای سال جاری بنیاد «دلار دیجیتال» نیز در آمریکا ایجاد شد.
یک رویکرد متفاوت
علیرغم تلاشهای جرومی پاول برای پنهان نگه داشتن فعالیتهای بانک فدرال رزرو در زمینهی رمزارزهای بانکی، خانم برینارد در وبکست مذکور توضیح داد که «شعبهی بوستون بانک مرکزی آمریکا یک رابطهی چند ساله با دانشگاه فناوری ماساچوست دارد». این درحالیست که دانشکدهی فناوری بوستون به دلیل فعالیتهای چشمگیر در زمینهی تحقیق و توسعهی ارزهای دیجیتال و همچنین تامین بودجهی مورد نیاز توسعهدهندگان بیت کوین شهرت دارد.
علاوه بر این، طبق صحبتهای خانم براینارد به نظر میرسد که طی سالیان گذشته روند توسعهی کدهای پایهی رمزارز بانکی آمریکا ادامه داشته و در نهایت این رمزارز بانکی به صورت منبع باز منتشر خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود:
برای درک بهتر ارزهای دیجیتال توسط بانک فدرال رزرو، شعبهی بوستون این بانک در راستای ساخت و آزمایش یک ارز دیجیتال فرضی حول محور کاربردهای بانکی، چندین سال است که با محققان دانشگاه فناوری ماساچوست همکاری نزدیک برقرار کرده است. ارزهای دیجیتال از جمله رمزارزهای بانکی، در کنار مخاطراتی همچون موضوع حریم خصوصی، فعالیتهای غیرقانونی و ثبات اقتصادی، فرصتهای چشمگیری به همراه دارند. این چشمانداز باعث افزایش تقاضا برای رمزارزهای بانکی به عنوان محافظی برای سیستمهای پرداخت ملی خواهد شد. Lael Brainard
نظر شما در رابطه با صحبتهای خانم لائل برینارد و ساخت یک رمزارز بانکی توسط بانک مرکزی آمریکا چیست؟ آیا فرایند ساخت و توسعهی این رمزارز با هدف مقابله با «یوان دیجیتال» آغاز شده و به زودی شاهد جنگ سرد بانکهای مرکزی آمریکا و چین خواهیم بود؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.