اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

تکنولوژی بلاکچین مانعی برای توزیع داروهای تقلبی در افغانستان خواهد بود

استارت‌آپ فانتوم با استفاده از فن‌آوری بلاکچین و با هدف مقابله با توزیع داروهای تقلبی در افغانستان، امکان ردیابی دارو‌ها را در زنجیره‌ی تأمین فراهم خواهد کرد

نکات برگزیده مطلب
  • استارت‌آپ فانتوم(Fantom) چراغ سبز دولت افغانستان را برای ردیابی دارو‌ها و با هدف کمک به رفع مشکل دارو‌های تقلبی در این کشور دریافت کرده است. این شرکت با استفاده از فن‌آوری بلاکچین امکان ردیابی داروهای تولید شده را از شرکت تولید کننده تا مصرف کننده فراهم خواهد کرد.

ردیابی داروهای تقلبی توسط استارت‌آپ فانتوم

بر اساس گزارش نشریه‌ی فوربز(Forbes)، استارت‌آپ فانتوم در ماه گذشته و پس از امضاء قرار داد با وزارت بهداشت افغانستان و چند شرکت توزیع کننده‌ی دارو در این کشور، اخیراً جزئیات پروژه‌ی آزمایشی اسمارت مدیسین(Smart Medicine) را منتشر کرده است.

این پروژه قصد دارد داروهای موجود در زنجیره‌ی تامین را به منظور جلوگیری از توزیع داروهای تقلبی که از ضعف سیستم نظارتی ناشی می‌گردد، ردیابی ‌کند.

مایکل کنگ(Michael Kong)؛ مدیر ارشد اطلاعات شرکت فانتوم در مصاحبه‌ای اظهار داشت که «توانایی صحت‌سنجی دارو‌ها برای جلوگیری از توزیع محصولات تقلبی اهمیت دارد.»

چند شرکت دارو‌سازی همانند شرکت هندی بلیس جی‌وی‌اس(Bliss GVS)، شرکت افغانی رویال استار(Royal Star) و شرکت هندی نابروس فارما(Nabros Pharma) در این پروژه شرکت می‌کنند.

استارت‌آپ فانتوم برچسب‌هایی را برای ردیابی 80,000 محصولی که توسط شرکت‌های بلیس جی‌وی‌اس و نابروس فارما تولید می‌شود را از طریق پلتفرم قرارداد هوشمند فانتوم و شبکه‌ی بلاکچین اپرا تامین خواهد کرد. این محصولات چهار حوزه‌ی مختلف شامل 50,000 محصول ضدعفونی کننده‌ی دست، 10,000 کِرِم  مفاصل، 10,000 قرص جویدنی و 10,000 کِرِم پا را شامل می‌گردند.

کنک اظهار داشت: «این پروژه‌ی آزمایشی نشان خواهد داد که چگونه داده‌های قابل اسکن محصولات در شبکه‌ی بلاکچین می‌تواند یک پایگاه داده‌های تغییر ناپذیر را ایجاد کند.»

این استارت‌آپ برچسب‌های حمل و نقل را طراحی خواهد کرد که در هر مرحله از فرآیند توزیع توسط شرکت رویال استار اسکن خواهد شد.

برچسب‌های حاوی کد هش یازده داده‌ی مختلف را شامل می‌گردند

امکان صحت‌سنجی برچسب‌ها در پلتفرم شرکت فانتوم وجود خواهد داشت. این برچسب‌ها کد هش منحصر بفردی را شامل می‌شود که امکان تایید آن توسط عموم وجود خواهد داشت و یازده داده‌ی مختلف را شامل می‌گردد. این داده‌ها را می‌توان برای تایید نام محصول، شماره‌ی بارکد، شماره‌ی دسته، تاریخ انقضاء، تاریخ تولید، شماره‌ی اختصاص یافته از سوی اداره‌ی غذا و داروی ایالات متحده‌ی آمریکا(FDA)، نام تولید کننده، محل اسکن، وضعیت اسکن و زمان و تاریخ اسکن را شامل می‌گردد.

داروی تقلبی

این پروژه همچنین با یک استارت‌آپ مستقر در کشور نیجریه با نام چک‌کیت(Chekkit) همکاری می‌کند. این استارت‌آپ سیستم اسکن کد‌های کیو‌آر(QR Code) را ارائه می‌کند.

دارو‌های تقلبی هر ساله موجب مرگ هزاران نفر می‌شود و محصولات بی‌کیفیت تا بی‌فایده‌ای را در حوزه‌ها‌ی گسترده‌ای شامل می‌شود که داروهای ضد سرطان تا ضد احتقان را در بر می‌گیرد. بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی(WHO)، یک دهم محصولات دارویی موجود در کشور‌های در حال توسعه بی‌اعتبار و یا جعلی است.

این پروژه در پی توافق شرکت فانتوم با دولت افغانستان برای به‌کارگیری فن‌آوری بلاکچین در حوزه‌ی سلامت عمومی در نوامبر سال گذشته راه‌اندازی شده است.

بر اساس گزارش کوینیت، فن‌آوری بلاکچین توسط محققان دانشگاه ام‌آی‌تی برای ردیابی گسترش شیوع ویروس کویید 19 مورد استفاده قرار گرفته است.

نظر شما نسبت به استفاده از فن‌آوری بلاکچین برای ردیابی داروهای تقلبی چیست؟ آیا این تکنولوژی جان هزاران نفر را نجات خواهد داد؟ آیا به‌کارگیری گسترده‌ی این فن‌آوری در آینده از توزیع محصولات جعلی جلوگیری خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکمه بازگشت به بالا