دستورالعملهای تازه
با توجه به گزارشاتی که اخیرا منتشر شده است، تجزیه و تحلیل دقیق دستورالعملهای جدید FATF که به تازگی منتشر شدهاند، نشان میدهد که شباهتهای زیادی بین این دستورالعملها و مقررات موجود در رابطه با شبکهی اجرای مالی ایالات متحده(FinCEN)، به ویژه در رابطه با کسب و کارهای مرتبط با خدمات پولی(یا MSBS) وجود دارد. FATF
آقای جیک چروینسکی(Jake Chervinsky) متخصص مسائل قانونی مرتبط با صنعت رمزارزی نیز اخیرا دستورالعملهای FATF را تجزیه و تحلیل کرده است و اعلام نموده که این قوانین جدید در کل برای صنعت رمزارزی منفی و بد نیست. به عنوان مثال وی بیان میکند که یکی از این دستورالعملهای جدید به دنبال همان استانداردهای منطبقی است که برای بانکها و سایر موسسات مالی مجاز لازمالاجراست.
FATF توصیه میکند که مقررات ضد پولشویی یا AML باید به صرافیهای رمزارزی متمرکز و ارائه دهندگان خدمات کیفپولهای نگهداری رمزارز ابلاغ شود. گفته شده که دیگر بخشهای شرکت کننده در این صنعت از جمله توسعهدهندگان و ماینرها تحت مقررات ضدپولشویی FATF قرار نمیگیرند.
امروزه بسیاری از حوزههای قانونی جهان به شکل مستمر پروتکلهای ضدپولشویی و شناخت مشتری(KYC) را برای صرافیهای مختلف تعیین میکنند؛ اما با اتخاذ توصیههای FATF، ممکن است میزان پیگیری دقیق این قوانین در کشورهای مختلف به شکل یکنواختی و یکسانی اجرایی شود.
.
اصلاح مقررات KYC برای نقل و انتقالات رمزارزی
یکی از مواردی که میتواند به طور بالقوه مشکلساز باشد، ابهامات موجود در قوانین و الزمات شناخت مشتری یا KYC مرتبط با نقل و انتقالات رمزارزی است. این مسئله در حوزهی تطابق پروتکلهای KYC و AML در رابطه با مباحث این چنینی مشکلساز است.
همانند قوانین مرتبط با نقل و انتقالات پولی، یک توافق کلی بین ذینفعان وجود دارد که باید پذیرش KYC و AML به صرافیهای رمزارزی محدود شود، پلتفرمهایی که در حین پردازش تراکنشها وظیفهی نگهداری داراییهای ارزی مجازی را برعهده دارند.
تعریف چنین حوزه و محدودهی مختصری باعث میشود که مسئولیت توافقات و انطباقهای غیرضروری بر دوش شرکتکنندگان دیگری همچون گرههای ماینینگ قرار بگیرد. علاوه بر این، نگرانیهایی در رابطه با این موضوع وجود دارد که این جنبه از توصیههای FATF چه معنایی برای پلتفرمهای نقطه به نقطه(P2P) خواهد داشت، پلتفرمهایی که معمولا در طول پردازش فرایندهای تراکنشها عملیات نگهداری رمزارز انجام نمیدهند.
FATF همچنین از کشورهای عضو میخواهد تا یک چهارچوب قانونی ساده برای « قوانین انتقال پول» بکار بگیرند، چهارچوبهایی که به رمزارزها نیز اعمال خواهند شد. در صورت پذیرش و اتخاذ این بخش از دستورالعملها باعث خواهد شد که پلتفرمهای مبادلهی رمزارز برای تبادل اطلاعات مشتریان در بین سیستمهای مبادلاتی دیگر جهت انجام تراکنشهای برون مرزی، به مجموعهای از قوانین استاندارد مجهز شوند.
به طور خلاصه، دستورالعملهای FATF به نوعی قوانین فعلی که توسط ارگانهای دیگری همچون FinCEN ارائه شدهاند را بازگو میکند. دامنهی کاربرد این دستورالعملها به طور عمده در حد معقول و مناسب وجود بوده و قوانین ضد صنعت رمزارزی تشکیل نمیدهد.
نظر شما در رابطه با این تحلیلها چیست؟ آیا قوانین جدید FATF میتوانند برای صنعت رمزارزی مفید واقع شوند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.