- گزارش شده است که شرکتهای بزرگی همانند ویزا(VISA) و پیپل(PAYPAL) برای دریافت امتیاز ایجاد گره(Node) در شبکهی رمزارز فیسبوک(Facebook)، مایل به پرداخت میلیونها دلار هستند. با توجه به سیستم متمرکز رمزارز جدید فیسبوک به نظر نمیرسد این رمزارز به عنوان رقیب بیتکوین(BTC) و دیگر رمزارزهای غیر متمرکز فعالیت کند.
ورود فیسبوک به حوزهی رمزارزی با واکنشهای مختلفی همراه شده است. برخی آن را به عنوان گام بعدی در تحولات مالی جهان یاد میکنند، در حالی که دیگران نسبت به گذشتهی غیرشفاف این شرکت در زمینهی امنیت، حفظ حریم شخصی و استفادهی نادرست از دادهها ابراز نگرانی کردهاند.
با این وجود، شرکتهای بزرگ فعال در حوزهی تکنولوژی و مالی آمریکا خواستار مشارکت در فعالیت رمزارزی فیسبوک هستند. وال استریت ژورنال(Wall Street Journal) ادعا کرد که تعدادی از شرکتهای مالی و تجارت الکترونیک، سرمایهگذاران ریسکپذیر و شرکتهای مخابراتی در گذشته حمایت خود را از پروژهی جدید نشان دادند.
شرکتهای بزرگ خواستار مشارکت در GLOBALCOIN هستند
گزارش وال استریت ژورنال اعلام میکند، بیش از 12 شرکت شامل مسترکارت(Mastercard)، ویزا(Visa) و پیپل(PayPal Holdings Inc)، استریپ(Stripe Inc)، اوبر(Uber Technologies Inc) و Booking.com با تشکیل کنسرسیومی توافق کردند که برای تامین امنیت مدیریت رمزارزهای جدید، 10 میلیون دلار هزینه کنند.
در ماه گذشته رسانهها عنوان کردند که فیسبوک با هدف دستیابی به سرمایهی 1 میلیارد دلاری برای پروژهی رمزارزی خود، سرمایهگذاران جدیدی را پذیرش میکند.
انتظار میرود رمزارز فیسبوک که با نامهای «Libra» و یا «Global Coin» شناخته میشود، در هفتهی آینده منتشر شود. در حقیقت رمزارز پایدار فیسبوک توسط ارزهای منتشر شده توسط دولتها(ارزهای فیات) پشتیبانی میشود و همانند SDR صندوق بینالمللی پول برای جلوگیری از نوسانات رمزارزها، سبدی از ارزهای فیات را تشکیل خواهد داد.
در گزارش وال استریت ژورنال ادعا شده است:
یک دهه از زمان تولد بیتکوین سپری شده است، با این وجود کاربران به سختی از بیتکوین یا صدها رمزارز دیگر برای پرداخت هزینهها استفاده میکنند. فیسبوک میتواند با دارا بودن میلیاردها کاربر و سیستم پرداخت رمزارزی که در شبکهی اجتماعی خود ایجاد میکند، شرایط را متحول کند. Wall Street Journal
در حالی که دولتها نسبت به پتانسیل پولشویی رمزارز فیسبوک آشفته شدهاند، نگرانیهای قانونگذاری در این زمینه افزایش یافته است. بر اساس ادعای وال استریت ژورنال، فیسبوک دقیقا رمزارز جدید و اعضای کنسرسیومی که با نام «Libra Association» شناخته میشوند را کنترل نمیکند.
فیسبوک همچنان توسعهدهندهی مستقیم تکنولوژی است که بسیار امن محسوب میشود، بنابر این با وجود در اختیار داشتن دادههای پلتفرم شبکهی اجتماعی، بهطور قدرتمندی بر روی رمزارز خود نفوذ خواهد داشت. فیسبوک نیز همانند گوگل، دارای الگوریتم بسیار محرمانهای است که مشخص میکند کدام یک از کاربران میتوانند و کدام یک نمیتوانند بخش خبری سایت را مشاهده کنند.
رمزارز فیسبوک پذیرش بیتکوین را سرعت خواهد بخشید
آقای آنتونی پومپلیانو(Anthony Pompliano) یکی از بنیانگذاران Morgan Creek، اخیرا اعلام نموده است که با در نظر گرفتن ویزا و مستر کارت به عنوان پشتیبانان رمزارز فیسبوک، این اقدام فیسبوک برای پذیرش گستردهتر بیتکوین مثبت ارزیابی میشود.
مشارکت شرکتهایی همانند پیپل، ویزا و مسترکارت در پروژهی Libra بخشی از کنترل رمزارز جدید فیسبوک و مدیریت متمرکز آن را به این شرکتها واگذار میکند. در حالی که دسترسی آزاد به بیتکوین میسر بوده و هر کسی میتواند با دانلود نرمافزار، یک گره راهاندازی کند، بهنظر میرسد رمزارز فیسبوک بر خلاف بیتکوین فعالیت خواهد کرد.
بنابراین بعید بهنظر میرسد که «رمزارز فیسبوک» تهدیدی برای آیندهی حوزهی مالی غیر متمرکز و فرد به فرد محسوب گردد. در عوض بهنظر میرسد رمزارز فیسبوک به عنوان رقیب حوزهی بانکی و ارزهای فیات منتشر شده توسط دولتها فعالیت نماید.
آیا رمزارز فیسبوک بر خلاف پیشبینیها خواهد توانست جای بیتکوین را بگیرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.