- آگوستین کارزتنز(Agustin Carstens) رئیس بانک تسویه حسابهای بین المللی(Bank of International Settlements) یا به اختصار BIS در سخنرانی سالانه مراسم یادبود Whitaker در بانک مرکزی ایرلند بر علیه عرضهی ارزهای دیجیتالی توسط بانکهای مرکزی سخنرانی کرد.
بانک تسویه حسابهای بینالمللی در واقع بانک مرکزیِ بانکهای مرکزی محسوب میشود. در زمانی که راه ساده و ارزانی برای انجام پرداختهای بینالمللی وجود نداشته باشد، این بانک در واقع سازمانی است که این امکان را ایجاد میکند. سخنرانی سالانه در یادبود کن ویتاکر(Ken Whitaker) برگزار میشود. وی در سالهای 1969-1976 رئیس بانک مرکزی ایرلند بوده و قهرمان اصلاحات اقتصادی محسوب میگردد.
ویتاکر همراه با دیگر بانکداران مرکزی اروپا از BIS درخواست کرده بود تا از کشورهای بیشتری نمایندگانی را در هیئت مدیرهی خود بپذیرد. آگوستین کارزتنز اظهار داشت:
در آن زمان BIS از پیشنهادات استقبال نمیکرد: این سازمان هر گونه توسعهای را به عنوان لغزش در نظر میگرفت. Agustin Carstens
بانکهای مرکزی میتوانند رمزارز خود را طراحی کنند
کارزتنز در سخنرانی خود فضایی را با وجود ارزهای دیجیتالی بانکهای مرکزی (CBDCs) برای مخاطبان خود ترسیم کرد (اگرچه امروزه ارزهای فیات بهطور کلی دیجیتال هستند). تمرکز وی بر روی بانک مرکزی ارزهای دیجیتالی به عنوان جایگزین پول نقد معطوف گردید. وی با اشاره به «تقاضای بالا برای پول نقد در بیشتر کشورها» اظهار داشت که نیاز ضروری به این حوزه وجود ندارد اما بانکها باید (برای مواجه با این پدیده) آماده شوند.
بهنظر نمیرسد تغییر چشمگیری برای مشتریان وجود داشته باشد، بجز آنکه تمامی پرداختها بهطور الکترونیکی اجرا خواهد شد. با این وجود CBDC لزوما ناشناس نیست و برخلاف پول نقد میتواند هزینههایی را در بر داشته باشد.
درصورتی که بانک مرکزی طراحی آن را بر عهده بگیرد، میتواند امکان فعالیت ناشناس را داشته باشد و مجبور به پرداخت بهره نخواهد بود. در حقیقت اگر یک واحد مرکزی قصد انتشار رمزارزی را داشته باشد، میتواند به صورت دلخواه خود آن را طراحی کند. اما امکان انجام فعالیت ناشناس یکی از دلایل مخالفت کارزتنز با بیتکوین محسوب میگردد.
وی سپس پیشنهاد داد که سیستم دو جانبه کنونی که در آن مشتریان با بانکهای تجاری معامله میکنند به یک سیستم یکپارچه تبدیل شود. در سیستم پیشنهادی وی مشتریان مستقیما حساب کاربری خود را در بانک مرکزی نگهداری میکنند، این سیستم میتواند موجب تحول و آشفتگی گردد. اما دلیلی وجود ندارد که بانکهای مرکزی مستقیما مسئولیت نگهداری حسابهای مشتریان را بر عهده بگیرند، در این صورت بانکهای تجاری باید متوقف شوند.
CBDCS اعتبار بیتکوین را افزایش خواهد داد
در خلاصهی سخنرانی رئیس بانک تسویه حسابهای بینالمللی نیز سطحی از تضاد وجود دارد. این سازمان ادعا میکند که «تنها تعداد کمی از بانکهای مرکزی احتمال انتشار CBDC را در نظر میگیرند.» اما در همان خلاصه اعلام شده است که «تقریبا 70 درصد از بانکهای مرکزی در حال بررسی و یا آزمایش ارزهای دیجیتالی بانک مرکزی(CBDC) هستند.»
در حقیقت 10 درصد از بانکهای مرکزی اعلام کردند که در 6 سال آینده ارزهای دیجیتالی خود را منتشر میکنند در حالی که 5 درصد از بانکهای مرکزی احتمالا در 3 سال آینده CBDC خود را منتشر خواهند کرد. تقریبا 40 درصد از این سازمانها فکر میکنند که عرضهی CBDC در 6 سال آینده امکان پذیر است. بدون در نظر گرفتن دیگر جوانب، احتمالا دلیلی برای بررسی امکان عرضهی CBDC توسط 70 درصد از بانکهای مرکزی وجود دارد.
کارزتنز قصد دارد بانکهای مرکزی را از هر گونه اقدامی که بر سیستم کنونی تاثیر بگذارد، منع کند. چرا که هر گونه تغییری ممکن است جایگاه وی را از بین ببرد.
کارزتنز احتمالا از این موضوع آگاه است که در صورت موفقیت CBDC، به اعتبار بیتکوین افزوده خواهد شد و این موضوع بیتکوین را به عنوان جایگزین قابل اعتماد سیستم بانکی سنتی مطرح خواهد کرد.
نظر شما در رابطه با اظهارات آگوستین کارزتنز چیست؟ آیا بانک تسویه حسابهای بین المللی بیتکوین را به عنوان تهدیدی برای جایگاه خود در نظر میگیرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.
اول همه چیز همینطوره، همه دنیا مخالفت میکنه، بعد یه روز همه چیز بر عکس میشه
توصیه من؛ تا میتونین در ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنید
عجیب ترین و پر ابهت ترین چیزیه که تا حالا دیدم
درست میگی. واقعا عجیب و جالبه :))