- بر اساس گزارش اخیر Chainalysis شصت درصد از حملات هکری در حوزهی رمزارزی(به ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار) تنها توسط دو گروه حرفهای انجام شده است. دو گروه هکری که Chainalysis آنها را با برچسبهای آلفا و بتا معرفی کرده است، بهطور سازمان یافته و دقیق رمزارزها را سرقت و آنها را با روشهای حرفهای پولشویی میکنند.
حملات هکری دارای یک سیستم متمرکز هستند
اگرچه ادعاهای دستکاری بازار و تمرکز ماینینگ، طرفداران رمزارزها را آزرده میسازد، باید توجه داشت که سرقت رمزارزها نیز دیگر توسط جوانانی که سعی دارند هویت خود را پنهان کنند، اجرا نمیشود. هکرها به صورت جزئی برنامهریزی کرده و بهدقت و بدون نقص عملیات پولشویی را بر روی داراییهای سرقت شده انجام میدهند.
Chainalysis گزارش کرد که دو گروه حرفهای برجسته(با برچسبهای آلفا(Alpha) و بتا(Beta)) مجموعا مسئول حداقل 60 درصد از حملات هکری به صرافیها و سرویسهای نگهداری رمزارزی هستند. این جرائم از نوع سازمانیافته و متمرکز هستند.
بر اساس این گزارش گروه بتا، تنها به دنبال دستیابی به منافع مالی است. در حالی که گروه آلفا، فراتر از کسب ثروت، به دنبال اهداف مخربتری هستند. در این گزارش به اهداف این گروه اشاره نشده است اما میتوان موضوعاتی همانند تامین مالی تروریسم، قاچاق انسان و توقف فعالیت شبکهی بیتکوین را متصور شد.
هکرها به طور حرفهای ردپای خود را پاک میکنند
از آنجایی که هر دو گروه حرفهای هستند، بهطرز شگفت انگیزی ردپای خود را پاک میکنند، آنها منابعی را که سرقت میکنند توسط عملیات پولشویی پاک میکنند. آنها عمدتا این کار را توسط انتقال داراییها در میان شبکهای از کیف پولها و استفاده از تاکتیکهایی همانند Crypto Dusting و Crypto Mixers انجام میدهند.
Crypto Dusting مشابه هرزنامههای ایمیلی اما در بلاکچین اجرا میشود. در این روش هکرها مقادیر کوچکی از داراییهای رمزارزی آلوده(رمزارزهای سرقت شده) را به تعداد زیادی از کیف پولهای رمزارزی ارسال میکنند، با اینکار شهرت تعداد زیادی از گیرندگان خدشهدار میشود. در روش Crypto Mixing سعی میشود رمزارزهای آلوده با رمزارزهای دیگری تعویض گردد؛ اینکار اساسا از طریق صرافیهای رمزارزی انجام میشود.
بر اساس گزارش والاستریت ژورنال(Wall Street Journal)، پس از سرقت رمزارزها در یکی از حملات هکری گروه آلفا، به سرعت 15 هزار تراکنش اجرا کردند. این گروه هکری، 30 روز پس از سرقت رمزارزها را به پول نقد تبدیل کردند. از طرف دیگر گروه بتا، تمایل دارند پیش از فروش و تبدیل داراییهای سرقت شده، آنها را برای مدت زمان طولانی و گاهی بیش از یکسال نگهداری کنند.
احتمال وجود اشتباه در گزارش Chainalysis
Chainalysis در این گزارش اذعان داشت که ممکن است این یافتهها اشتباه باشد. با این وجود، یافتههای این شرکت، به عنوان یک شرکت تحقیقاتی معتبر که با دولت ایالت متحدهی آمریکا همکاری میکند، اهمیت دارد. این موضوع سوالات بسیاری را نیز بر انگیخته است.
اگر دو گروه مسئول سرقت بیش از 1 میلیارد دلار رمزارز هستند، آیا قادر به انجام اقدامات مخرب بیشتری همانند اجرای حملات 51 درصد در شبکه خواهند بود؟
از آنجایی که هزینهی اجرای حملات 51 درصد در شبکهی بیتکوین بالا است و سود آوری نخواهد داشت، بهطور کلی نتیجهگیری میشود که اجرای حملات 51 درصد در شبکهی بیتکوین امری بسیار نامطلوب است. با این وجود، چنانچه اهدافی فراتر از پول وجود داشته باشد، تمامی احتمالات امکان پذیر است.
نظر شما در رابطه با یافتههای Chainalysis چیست؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.