- شورای ثبات مالی(FSB) که یک سازمان نظارت بر اقتصاد جهانی میباشد، در تایید گزارشات ۲۸ام دسامبر بانک مرکزی هند(RBI)، اخیرا با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که بیتکوین و دیگر رمزارزها برای ثبات مالی جهان خطرناک نیستند، اما به دلیل وجود نوسان بالا و رشد و تکامل سریع این صنعت، باید مورد نظارت دائمی قرار بگیرند.
بیانیهی FSB
شورای ثبات مالی(FSB) که به عنوان یک سازمان بینالمللی نظارت بر اقتصاد جهانی فعالیت میکند، اخیرا بیانیهای منتشر کرده که در آن گفته شده بیتکوین(با نماد BTC) و دیگر رمزارزها تهدیدی برای اقتصاد جهانی نیستند، اما باید تحت نظارت قرار بگیرند زیرا «این صنعت به سرعت در حال رشد است».
این بیانیهی شورای ثبات مالی در ادامهی گزارشات ۲۸ام دسامبر بانک مرکزی هند(RBI) منتشر شده است. بانک مرکزی هند در گزارشات خود اعلام نموده که:
شورای ثبات مالی جهان یک بررسی روی خطرات مربوط به عدم ثبات مالی ناشی از رشد سریع داراییهای رمزنگاری داشته است. ارزیابیهای اولیه FSB نشان میدهد که این داراییهای رمزنگاری هیچ خطری برای ثبات مالی جهان ندارند. با این حال بازار رمزارزها به سرعت در حال تکامل است و در صورتی که میزان استفاده از داراییهای رمزنگاری به طور گستردهای افزایش یافته و یا با هستهی سیستمهای مالی فعلی ادغام شوند، این ارزیابیهای اولیه میتواند دستخوش تغییراتی شود. FSB
FSB نگران نوسانات بازار رمزارزی است
لازم به ذکر است که بخشهایی از بیانیهی اخیر FSB تکرار بخشهایی از بیانیهی منتشر شده در اکتبر ۲۰۱۸ است، که سازمان مذکور در آن اعلام کرده بود «رمزارزها یک محل نگهداری ارزش قابل قبول یا یک ابزار مناسب برای انجام پرداختها نیستند، اما تهدیدی برای اقتصاد جهان نیز محسوب نمیشوند».
با این حال، در این بیانیهها هشدار داده شده که رمزارزها به دلیل نوسان ارزش بالا ممکن است مشکلساز باشند و اگر اعتماد سرمایهگذاران از بین برود، میتواند تهدیدی برای اقتصاد جهانی باشد.
پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸، شورای ثبات مالی در سال ۲۰۰۹ و توسط وزرای مالی و بانکهای مرکزی فعال در گروه G20 ساخته شد. گروه G20 نیز یک انجمن بینالمللی است که از ۱۹ کشور ثروتمند صنعتی جهان و اتحادیهی اروپا تشکیل شده است.
شورای ثبات مالی در حقیقت اقتصاد جهان را تحت نظارت خود دارد و برای ارتقاء ثبات آن توصیههایی ارائه میکند. سیاستهای ارائه شده توسط FSB از نظر قانونی لازمالاجرا نیستند اما گروه G20 معمولا از آنها استفاده میکنند.
با اینکه تجزیه و تحلیلهای FSB نسبت به صنعت رمزارزی موضعگیریهای مخالف ندارد، اما مهر تاییدی بر استفاده از آنها نیز نبوده است، مورد که شاید باب میل بسیاری از مخالفان صنعت رمزارزی باشد.
فدرال رزور آمریکا: ما در حال نظارت بر بیتکوین هستیم
در بخشهایی از بیانیهی منتشر شده توسط FSB، گفتههای خانم لائل برینارد(Lael Brainard) یکی از اعضای بلند پایهی فدرال رزرو(Federal Reserve یا Fed) نیز بازگو شده بود.
براساس گزارشات اخیر، خانم برینارد گفته است که Fed در حال نظارت بر «نوسانات شدید» قیمت رمزارزها بخصوص بیتکوین بوده است، اما فکر نمیکند که رمزارز تهدیدی برای ثبات مالی ایالات متحده باشند. با این حال خانم برینارد از سرمایهگذاران خواسته بود تا در مورد این کلاس دارایی «بسیار ریسکپذیر» با احتیاط رفتار کنند، وی همچنین گفته بود که Fed به بررسی و انجام تحقیق در رابطه با صنعت رمزارزی ادامه خواهد داد.
خانم برینارد که یکی از هفت مدیر ارشد Fed محسوب میشود، در آپریل ۲۰۱۸ اعلام کرده بود:
یکی از حوزههایی که فدرال رزور تحت نظارت دارد، نوسانات شدید برخی از رمزارزها میباشد. به عنوان مثال، بیتکوین در سال ۲۰۱۷ بیش از هزار درصد تغییر و افزایش ارزش داشته و در ماههای اخیر به شدت سقوط کرده است. این بازارها ممکن است مشکلاتی برای سرمایهگذاران و مصرف کنندگان به وجود آورند، و برخی نیز شدیدا نسبت به نگرانیهایی مانند پولشویی آسیبپذیرند. Lael Brainard
خانم برینارد در پایان صحبتهای خود اعلام کرده بود که از نظر Fed رمزارزها در حال حاضر تهدیدی برای اقتصاد آمریکا محسوب نمیشوند.
جرومی پاول: خلافکاران از رمزارزها استفاده میکنند
سه ما پس از گفتههای خانم برینارد، در جولای ۲۰۱۸ جرومی پاول(Jerome Powell) مدیر ارشد فدرال رزور به قانونگذاران آمریکایی اعلام کرده بود که رمزارزها هیچ ارزش ذاتی ندارند و اغلب توسط خلافکاران مورد استفاده قرار میگیرند.
آقای پاول به کمیتهی خدمات مالی داخلی ایالات متحده گفته بود که:
در صورتی که قصد پنهان کردن داراییهایتان یا پولشویی داشته باشید، رمزارزها بسیار عالی هستند. بنابراین ما باید در رابطه با اینگونه مسائل بسیار آگاهانه عمل کنیم. رمزارزها واقعا ارز نیستند. هیچ ارزش ذاتی ندارند، بنابراین من فکر میکنم مشکلاتی مربوط به حفاظت از سرمایهگذاران و مصرفکنندگان وجود دارد. Jerome Powell
پس از اینکه Fed برای هفتمین مرتبه میزان بهرهی بانکی را در زمان ریاست جمهوری دونالت ترامپ افزایش داده و باعث ایجاد فشارهای زیادی بر بازار سهام ایالات متحده شده، آقای پاول با نکوهش و انتقادهای زیادی روبرو شده است.
این درحالیست که Fed در زمان هشت سال ریاست جمهوری باراک اوباما(Barack Obam)، تنها یکبار میزان بهرهی بانکی را افزایش داده است.
آیا بیتکوین و دیگر رمزارزها میتوانند خطری برای ثبات مالی جهان ایجاد کنند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.