- آقای بنویت کوئیرو یکی از اعضای هیئت اجرایی بانک مرکزی اروپا، در جدیدترین مصاحبهی خود علیه رمزارز بیتکوین استدلالهایی ارائه کرده است و این رمزارز را یک حباب، طرح هرمی و فاجعهی زیست محیطی توصیف کرده است. در این مقاله به بررسی این موارد و صحت آنها پرداخته شده است.
آقای بنویت کوئیرو(Benoit Coeuré) یکی از اعضای هیئت اجرایی بانک مرکزی اروپا، اخیرا بیتکوین را محکوم نموده و آن را یک حباب، طرح هرمی و فاجعهی زیست محیطی توصیف کرده است.
وی در کنفرانس اقتصاد پرداختها IX(یا Economics of Payments IX) در رابطه با این رمزارزی اظهار داشت:
ممکن است من بخاطر این صحبتها مورد نکوهش قرار بگیرم، ولی بیتکوین یک ایدهی بسیار هوشمندانه بود. متاسفانه، هر ایدهی هوشمندانهای، ایدهی خوبی محسوب نمیشود. من معتقدم که آگوستین کارستنز با بیان اینکه بیتکوین یک حباب، طرح هرمی و فاجعهی زیست محیطی است، تمام مشکلات این ایده را یکجا معرفی کرده است. Benoit Coeuré
بیتکوین یک حباب است
از سال ۲۰۰۹ تا کنون، رمزارز بیتکوین(BTC) شاهد چهار مرتبطه روند اصلاح قیمتی بوده است، و در برخی مواقع رکورد ۷۰ یا حتی ۸۰ درصد کاهش ارزش را داشته است.
حباب قیمتی در امور مالی اینگونه تعریف شده است: یک چرخهی اقتصادی که «طی آن قیمت یک دارایی پس از کاهش موجودی، سریعا تشدید و افزایش مییابد»، که در این حالت سرمایهگذاران به دلیل بالا بودن قیمتها مایل به خرید نیستند و در نهایت موجب ایجاد یک روند فروش میشود.
رمزارز بیتکوین طی تاریخ ۹ سالهی خود، چهار مرتبه شاهد افت قیمت شدید بوده است، اما پس از هربار کاهش قیمت ۷۰ تا ۸۰ درصدی، قیمت این رمزارز به یک رقم بالاتر از قبل بهبود یافته است. از این رو، زمانی که بیتکوین به ارزش ۱۰۰ دلاری خود رسید، حباب شناخته شد و سرمایهگذاران به دلیل بالا بودن قیمت حاضر به خرید آن نبودند، و پس از آن بازار به نقاط بالاتری بهبود یافت و بیتکوین توانست قیمتهای ۱۰ هزار دلار و ۲۰ هزار دلار را تجربه کند.
در بیتکوین همیشه حباب وجود داشته و در ماههای آینده نیز رفتارهای حبابگونه در بازار رمزارزی دیده خواهند شد. اما با توصیف رمزار مذکور به عنوان یک شبکهی مالی غیرمتمرکز که به شکلی به عنوان یک ارز و محلی برای نگهداری ارزش مورد استفاده قرار میگیرد، حباب خطاب کردن آن اشتباه است.
هر بازاری به سمت حبابی شدن حرکت میکند، اما زمانی که این حباب بترکد، بازار احیا و اصلاح میشود. همانطور که آقای آندرئاس آنتونوپولوس(Andreas Antonopoulos) محقق امنیتی و تحلیلگر صنعت رمزارزی گفته بود، حبابهای مالی بزرگتری در بازارهای سنتی، مانند سهام و اوراق بهادار وجود دارند.
آقای آنتونوپولوس در رابطه با این موضوع اظهار داشت:
بیتکوین به واسطهی حبابها بزرگ میشود. همچنین میتوان گفت که حباب بیتکوین حداقل از لحاظ سیستمی کمترین خط را دارد. حبابهای بزرگتر و ترسناکتری در بازارهای سهام، اوراق بهادار، بدهی ملی، املاک، وامهای دانشجویی، مراقبتهای بهداشتی و غیره وجود دارد. همهی این حبابها به به دلیل رشد ضعیف سودآوری در زمینهی انگیزههای عظیم و نرخهای بهره منفی به وجود میآیند. پول کم ارزش است و هیچ سرمایهگذاری مناسبی وجود ندارد که در حال حاضر حبابی نباشد. Andreas Antonopoulos
طی هفتهی جاری، بانک فدرال رزور نیویورک اعلام کرد که میزان بدهی مربوط به وامهای دانشجویی در ایالات متحده، در سهماههی سوم سال جاری ۳۷ میلیارد دلار افزایش یافته و مجموع آن در تاریخ ۳۰ام سپتامبر ۲۰۱۸ حدود ۱/۴۴ تریلیون دلار برآورد شده است.
بیتکوین یک طرح هرمی است
یکی از ضعیفترین استدلالهای موجود علیه بیتکوین این است که این رمزارز را به صورت نادرست یک طرح هرمی خطاب کنیم. طرح هرمی نوعی از کلاهبرداری است که سرمایهگذاران جدید را جذب خودش میکند و با استفاده از داراییهای آنها به سرمایهگذاران پیشین سود میدهد.
بیتکوین یک پروتکل غیرمتمرکز است و هیچ نهاد مرکزی یا فرد خاصی کنترل شبکهی آن را به دست ندارد. از لحاط فنی، هیچکس یا هیچ سازمانی نمیتواند از طریق جمعآوری پول سرمایهگذاران جدیدتر در آن، به افراد دارای سابقهی بیشتر سود بدهد، زیرا هیچ شخص یا نهادی قدرت آن را ندارد که داراییهای موجود در کیف پولهای رمزارزی را جابجا کند. همانطور که للوید برانکفین(Lloyd Blankfein) مدیرعامل پیشین گلدمنساکس اظهار کرده است، بیتکوین یک ارز با رضایت عمومی است.
بیتکوین یک فاجعهی زیست محیطی است
نظریهی تاثیر بیتکوین بر محیط زیست توسط دلایل مختلفی رد شده است. از این بین میتوان به دلایلی همچون رشد میزان استفاده از انرژی پاک، افزایش میزان بهرهوری ماینینگ رمزارزها و تغییراتی در اکوسیستم را نام برد.
در نهایت میتوان گفت که سه استدلال بیان شده توسط آقای بنویت کوئیرو، قبلا هم چندین با بر علیه رمزارزها و صنعت رمزارزی بیان شدهاند، اما با در نظر گرفتن اینکه رمزارزها به عنوان ارزهایی با رضایت عمومی معرفی میشوند، میتوان گفت که همهی این استدلالها ضعیف هستند.
نظر شما در رابطه با گفتههای بنویت کوئیرو و استدلالهای بیان شده علیه بیتکوین چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.