- آقای بِنِدیکت ایوانز، یکی از سرمایهگذاران موفق جهان و شریکت کمپانی Andreessen Horowitz، اخیرا اعلام نموده که صنعت رمزارزی در حال حاضر وجه تشابه زیادی با اوایل ظهور اینترنت در سال ۱۹۹۳ دارد و بسیاری از مزیتهای آن هنوز برای همگی قابل مشاهده نیست.
آقای بِنِدیکت ایوانز(Benedict Evans) به عنوان یکی از شرکای کمپانی Andreessen Horowitz(یکی از موفقترین شرکتهای سرمایهگذاری در جهان) به تازگی اعلام نموده که صنعت رمزارزی کاملا مشابه صنعت اینترنت در سالهای ۱۹۹۳ است.
فضای رمزارزی نیز همانند سایر تکنولوژیها و بازارهای در حال ظهور، طی سالهای گذشته تعداد زیادی پروژهی شکست خوده و کلاهبرداری به خود دیده است.
با این حال، طبق گفتههای آقای ایوانز اگر سرمایهگذاران در صنعت رمزارزی که به سرعت در حال رشد است، بر روی پروژههای شکست خورده و فعالیتهای کلاهبرداری تمرکز کنند، این امر مانند عدم توجه به اینترنت به دلیل عدم پیشرفت در پروژههای شکست خوردهای همچون Usenet، Cuecat و Boo.com، در سالهای ۱۹۹۳ است.
وی برای توضیح بیشتر در رابطه با این موضوع توضیح داد:
صنعت رمزارزی امروز با اینترنت در سال ۱۹۹۳ و سال ۱۹۹۹ وجه اشتراکهای زیادی دارد. مواردی همچون پتانسیل بسیار بالا در کنار موارد استفاده محدود، ترکیب شدن با نوسان، کلاهبرداری و توهم. این عوامل باعث سادهتر شدن روند نادیده گرفتن صنعت رمزارزی میشود؛ اما انجام اینکار همانند نادیده گرفتن و پشت کردن به اینترنت به دلیل پروژههای شکست خوده و کلاهبرداری همچون Usenet، Cuecat و Boo.com است. Benedict Evans
این تکنولوژی نوظهور به عنوان یک فناوری سطح پایین در نظر گرفته شده است
پیش از این، بن هوروویتز(Ben Horowitz) یک سرمایهگذار با تجربه و یکی از بنیانگذاران کمپانی Andreessen Horowitz، اخیرا تاکید کرده است که یکی از جنبههای تکنولوژیهای نوظهوری همچون صنعت رمزارزی و تلفنهای همراه این است که در ابتدا این فناوریهای به عنوان یک فناوری سطح پایینتر از موارد موجود معرفی شدهاند.
از این رو، با توجه به اختلاف در میزان کارایی و عملی بودن تکنولوژیهای جدید و راهحلهای موجود، با فرض اینکه اینگونه موارد نوظهور احتمالا کلاهبرداری هستند، نادیده گرفتن و کم توجهی به تکنولوژیهای جدید بسیار سادهتر است.
سرمایهگذاران اغلب در یک بازار جدید سعی میکنند تا به سرعت در پروژههای نوظهور و تازه سرمایهگذاری کنند تا بتوانند در صورت موفقیت از حباب ایجاد شده آن به سود برسند. در اواخر سال ۲۰۱۷ چندین پروژهی رمزارزی توانستند زمانی که ارزش کل بازار به ۸۰۰ میلیون دلار رسید، به ارزش و سرمایهی چند میلیون دلاری دست یابند.
اما، آقای ایوانز توضیح داد زمانی که بازار به بلوغ میرسد، موارد استفادهی بیشتری برای آنها پیدا خواهد شد، و فناوریهای مورد استفاده در این پروژهها در بخشهای مختلف به طور چشمگیری بهبود و افزایش خواهند یافت.
وی در ادامه اظهار داشت:
نگاه به صنعت رمزارزی و گفتن اینکه تنها کلاهبرداری در آن جریان دارد، مثل این است که در سال ۱۹۹۹ به اینترنت نگاه کنید و تنها حباب ببینید. نگاه کردن به صنعت رمزارزی و ندیدن هیچ مورد استفادهای برای آن هم مثل این است که به اینترنت در سال ۱۹۹۳ نگاه کنید، زمانی که وب تنها ۳ درصد از ترافیک کل اینترنت را از آن خود کرده بود. Benedict Evans
در پاسخ به استدلال مردم و گفتن این حرف که هیچ مورد استفادهای برای رمزارزها وجود ندارد، آقای ایوانز اظهار داشت که در سال ۱۹۹۳ نیز هیچ دلیل کافی برای استفادهی عمومی از اینترنت نیز وجود نداشته است.
تفاوت بین رمزارزها در سال ۲۰۱۸ و اینترنت در سال ۱۹۹۳ این است که رمزارزها در حال حاضر چندین مورد متعدد مصرف دارند که میتواند از کارایی سیستمهای سنتی قبلی پیشی بگیرد.
به عنوان مثال، رمزارزها میتوانند به عنوان یک روش پرداخت بینالمللی عمل کنند، زیرا هزینهی ارسال بیتکوین بسیار ارزانتر از از استفاده از سیستم بانکداری کنونی است و کاربرام میتوانند ۱۹۴ میلیون دلار بیتکوین را تنها با پرداخت ۰/۱ دلار کارمزد جابجا کنند.
صنعت رمزارزی هنوز در مراحل اولیه خود به سر میبرد
برای سرمایهگذاران، شرکتهای سرمایهگذاری و صندوقهای سرمایهگذاری بسیار راحتتر است که صنعت رمزارزی را نادیده بگیرند تا اینکه آن را درک کنند و پتانسیلهای درونی و بلند مدت آن را برای به عنوان یک ارز پذیرفته شده و ابر رایانهی جهانی بپذیرند.
اما، در صورتی که صنعت رمزارزی فراگیر شود، تمام سرمایهگذارانی که از پتانسیلهای درونی این تکنولوژی قافل شدهاند، همانطور که در رابطه با اینترنت در سال ۱۹۹۹ رخ داد، از این فناوری نیز جا خواهد ماند.
نظر شما در رابطه با گفتههای آقای ایوانز چیست؟ چه موارد استفادهای برای رمزارزها وجود دارد که هنوز کشف نشدهاند؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.