آموزش ماینینگاخبار و مقالاتماینینگ

معرفی برترین نرم‌افزار‌های استخراج رمزارز در سال ۲۰۱۸

بررسی معایب و مزایا و طریقه‌ی کارکرد تعدادی از نرم‌افزارهای ماینینگ

اگر به تازگی تصمیم گرفته‌اید که به صنعت ماینینگ وارد شوید و سخت‌افزارها و ریگ ماینینگ بیت‌کوین(BTC) خود را راه‌اندازی کنید، اولین قدم برای شروع بخش نرم‌افزاری اتصال به یک استخر ماینینگ(Mining pool) است. این کار به شما اجازه می‌دهد که منابع سخت‌افزاری خود را از طریق اینترنت به اشتراک بگذارید و در عوض به همان میزان بخشی از سود بدست آمد در ماینینگ را دریافت کنید.

تعداد زیادی نرم‌افزار مختلف وجود دارد که به شما در امر مدیریت دستگاه‌های ماینینگتان کمک می‌کنند. در این مقاله سعی شده که پنج مورد از جدید‌ترین و پرکاربرد‌ترین نرم‌افزار‌های ماینینگ رمزارز به شما کاربران عزیز معرفی شود. البته در صورتی که یکی از کاربران حرفه‌ای در بخش رایانه باشید، شاید ترجیه بدهید که سیستم‌عامل رایگان لینوکس(Linux) و یک نرم‌افزار متنی همانند CGminer برای فرایند استخراج رمزارز استفاده کنید.

در صورتی که ترجیح می‌دهید همه‌چیز ساده باشد و از ویندوز 10 برای فرایند ماینینگ به وسیله‌ی کارت‌های گرافیک استفاده می‌کنید نیز نرم‌افزار MultiMiner یا Claymore ممکن است برای شما مناسب‌تر باشند.

قبل از ادامه‌ی این مقاله، باید یاد‌آور شویم که در صورت نیاز می‌توانید برای اطمینان از اینکه سیستم‌ شما با نرم‌افزار‌های ذکر شده همخوانی کامل دارد، از لینک مربوطه استفاده نمایید.

۱) CGMiner

یک نرم‌افزار ماینینگ انعطاف‌پذیر که تقریبا از تمامی پلت‌فرم‌های موجود پشتیبانی می‌کند

بیش از شش سال از آغاز فعالیت نرم‌افزار CGMiner می‌گذرد؛ این نرم‌افزار ماینینگ با استفاده از زبان C کدنویسی شده بنابراین تقریبا با تمام سیستم‌عامل‌های موجود در بازار سازگاری کامل دارد. این نرم‌افزار از طریق یک رابط کاربری ساده به شکل خط فرمان(Command line) کار کرده و از چندین استخر ماینینگ و دستگاه‌های مختلف نیز پشتیبانی می‌کند. این نرم‌افزار به صورت اختصاصی برای سخت‌افزار‌های مخصوص ماینینگ طراحی شده است اما به دلیل انعطاف‌پذیری بالا، توانایی بکارگیری کارت‌های گرافیک متصل به سیستم شما را در خود دارد.

در زمان اولین اجراء، نرم‌افزار CGMiner از شما آدرس، نام کاربری و رمزعبور(در صورت لزوم) مربوط به استخر ماینینگ مورد نظرتان را سوال کرده و به صورت خودکار تمامی سخت‌افزار‌های متصل، از جمله دستگاه‌های اسیک(ASIC) را شناسایی می‌کند.

با اینکه این نرم‌افزار از طریق خط فرمان کار می‌کند، اما طرح و ظاهری بسیار ساده دارد؛ دستگاه‌ها و سخت‌افزار‌های ماینینگ در بخش بالایی لیست شده‌اند و شما می‌توانید با استفاده از دستورات ساده و صفحه‌ کلید خود، تنظیمات مورد نظر را تغییر دهید(به عنوان مثال حالت Verbose یا بخش تشخیص سخت‌افزار‌های جدید را فعال کنید).

در زمان نصب نرم‌افزار CGMiner 4.9.2 بر روی ویندوز 10 ممکن است با اخطار نرم‌افزارهای ضدویروس یا Defender ویندوز مبنی بر ویروس بودن این نرم‌افزار و عدم اجازه‌ی دسترسی آن‌ها، روبرو شوید. شاید دلیل این مشکل این باشد که هکر‌ها می‌توانند با استفاده از نسخه‌های دستکاری شده از نرم‌افزار CGMiner و نصب آن به صورت مخفیانه بر روی سیستم کاربران دیگر، از سیستم آن‌ها بدون اجازه برای فرایند ماینینگ، به نفع خودشان استفاده کنند. در این حالت می‌توانید با انجام تنظیمات مربوطه ویندوز و آنتی‌ویروس خود را برای ایجا یک استثنا نسبت به این نرم‌افزار تنظیم کنید و یا از سیستم‌عامل لینوکس استفاده کنید.

شما می‌توانید نرم‌افزار CGMiner را از لینک مربوطه دانلود کنید.

مزایا:

  • تنظیم‌پذیری و انعطاف زیاد
  • پشتیبانی از پلت‌فرم‌های مختلف یا Cross-platform

معایب:

  • نصب و راه‌اندازی نسخه‌ی ویندوزی آن کمی دشوار است

۲) Bitminter

یک نرم‌افزار با پشتیبانی از پلت‌فرم‌های مختلف و رابط کاربری بسیار ساده

استخر ماینینگ Bitminter از سال ۲۰۱۱ فعالیت‌های خود را آغاز نموده و اکنون به عنوان یکی‌ از فعال‌ترین و قابل‌ اطمینان‌ترین سرویس‌های فضای رمزارزی شناخته می‌شود. شاید جای تعجب نداشته باشد که بنیانگذار این استخر اقدام به ساخت یک نرم‌افزار ماینینگ عالی نیز کرده باشد.

نرم‌افزار ماینینگ Bitminter به یک رابط کاربری گرافیکی ساده و دقیق مجهز شده و می‌تواند با کارت‌های گرافیک مختلف و دستگاه‌های اسیک خارجی به خوبی کار کند. یک رابط گرافیکی ساده در سمت چپ نرم‌افزار میزان هش‌ریت(Hashrate) شما را به صورت مگاهش بر ثانیه، نمایش می‌دهد. تنها کافیست که بر روی دکمه‌ی Engine Start کلیک کنید تا فرایند ماینینگ آغاز شود.

شما می‌توانید پیشرفت مراحل مختلف ماینینگ خود را در بخش آمار(Stats) این نرم‌افزار مورد بررسی قرار دهید. در این بخش اطلاعاتی اعم از تعداد proofs of work پذیرفته شده و رد شده توسط سرور و همچنین میزان زمان صرف شده برای کار قابل مشاهده می‌باشد. به راحتی می‌توان تمامی این داده‌ها را در صورت لزوم ریست کرد.

نرم‌افزار Bitminter همچنین به یک کنسول متنی در پایین پنجره‌ی خود مجهز شده که اطلاعات انواع بروز رسانی همچون زمان اتصال دستگاه‌ها و یا موفقیت اتصال به یک استخر ماینینگ را به کاربر نشان می‌دهد.

این نرم‌افزار ماینینگ تنها برای استفاده در استخر ماینینگ Bitminter طراحی شده است، به عبارتی در صورتی که بخواهید از آن استفاده کنید، باید در وب‌سایت رسمی این شرکت یک حساب کاربری افتتاح نمایید. این کمپانی در ایالات متحده، کانادا و اروپا سرور‌های مختلفی دارد.

برای دانلود Bitminter از لینک مربوطه استفاده نمایید.

مزایا:

  • تنظیمات مربوط به استخرماینینگ از پیش تعیین شده است
  • پشتیبانی از پلت‌فرم‌های مختلف یا Cross-platform

معایب:

  • تنها در استخر ماینینگ خود شرکت کار می‌کند

۳) BFGMiner

یک نرم‌افزار مخصوص ماینینگ ساده ولی با کارایی بالا

نرم‌افزار ماینینگ BFGMiner که بر اساس کد‌های پایه CGMiner شناخته می‌شود، تنها برای سخت‌افزار‌های اسیک به صورت اختصاصی طراحی شده است. این نرم‌افزار همچنین توانایی سازگاری با دستگاه‌های FPGA(آرایه‌ی گیت قابل برنامه‌ریزی میدانی یا Field-Programmable Gate Array) را دارد و می‌تواند برای سازگاری با برخی کارت‌های گرافیک نیز برنامه‌ریزی شود، اما میزان سود و درآمد ناشی از این فعالیت(استفاده از این نرم‌افزار برای کارت‌های گرافیک) بسیار ناچیز و عملا غیرقابل استفاده خواهد بود.

از آنجایی که نرم‌افزار BFGMiner بر روی محدوده‌ی کمتری نسبت به دیگر نرم‌افزار‌های ماینینگ تمرکز دارد، به کاربران اجازه می‌دهد که ویژگی‌های بیشتری را تحت کنترل داشته باشند، به عنوان مثال کاربران می‌توانند روی دستگاه‌های خود اورکلاک(Overclock) انجام دهند و یا با استفاده از رابط راه دور(Remote interface) بر روی دستگاه خود کنترل کامل داشته باشند. این نرم‌افزار همچنین توانایی کنترل و نظارت بر دمای دستگاه‌های قابل پشتیبانی و اتصال به چندین استخر ماینینگ را دارد. علاوه بر موارد گفته شده، BFGMiner با عدم اتصال خودکار به استخر‌های ماینینگ غیرقابل دسترس یا کم‌بازده، بخش پردازش دستگاه ماینینگ را غیر فعال می‌کند تا در صورت عدم آگاهی کاربر منابع گرانبهای سیستم به هدر نروند.

رابط کاربری این نرم‌افزار نیز به صورت متنی است ولی همانند CGminer گذینه‌های پیش‌ روی کاربر واضح و قابل انتخاب هستند. کاربر می‌تواند با استفاده از کلید‌های تعیین شده(Hotkeys) اقدام به تعیین وظایف معمول مانند نظارت بر استخرهای ماینینگ، شناسایی دستگاه جدید و فعال کردن دیگر ویژگی‌های اضافی کند.

نرم‌افزار BFGMiner با داشتن رابط کاربری متنی و ارائه‌ی زرادخانه‌ای از ویژگی‌های مختلف، هم برای سیستم‌عامل ویندوز و هم نسخه‌ی معروف لینوکس، قابل دسترس است. باید یاد‌آور شویم که این نرم‌افزار به عنوان بخشی از سیستم‌عامل‌های رایگان Minera حتی توانایی نصب بر روی سخت‌افزار‌های کوچک Raspberry Pi را هم دارد.

برای دانلود این نرم‌افزار می‌توانید از لینک مربوطه استفاده نمایید.

مزایا:

  • قابل دسترسی در ویندوز و لینوکس
  • سازگاری با دستگاه‌های FPGA

معایب:

  • با تمام مدل‌های کارت‌گرافیک سازگاری ندارد

۴) MultiMiner

نسخه‌ای ساده‌تر و گرافیکی BFGMiner برای افراد تازه‌کار

شاید بتوان گفت که نرم‌افزار ماینینگ MultiMiner یه نسخه‌ی گرافیکی از نرم‌افزار BFGMiner است. این نرم‌افزار علاوه بر اینکه کار با آن برای افراد تازه‌ وارد ساده است، دارای ویژگی‌های قدرتمندی نیز می‌باشد.

هنگامی که برای اولین‌بار نرم‌افزار MultiMiner را نصب و اجرا می‌کنید، این برنامه کاربر را برای ورود اطلاعات استخر ماینینگ همراهی می‌کند و با استفاده از ارائه‌ی توضیح و راهنمایی‌های مفید، شرایط نا‌آشنا و نامفهوم را برای کاربران تازه‌وارد روشن می‌کند.

پس از اینکه تمامی این مراحل پایان یافت، MultiMiner به صورت خودکار اقدام به بررسی دستگاه‌های اتصال شده می‌کند و جزئیات آن‌ها را در یک جدول مفید، که شامل مواردی همچون استخر در حال استفاده و متوسط قدرت هش است، ارائه می‌کند. مهم‌تر از همه این است که نرم‌افزار MultiMiner میزان سود فعلی و درآمد کاربر را با استفاده از بررسی سخت‌افزار‌های ماینینگ، محاسبه کرده و نمایش می‌دهد.

در صورت تمایل می‌توانید با استفاده از زبانه‌ی Pools به چندین استخر ماینینگ گوناگون متصل شویم. بخش Strategies نیز شامل تنظیماتی است که به کاربر اجازه می‌دهد روش استخراج رمزارز را مشخص کنید. به عنوان مثال می‌توانید در این بخش انتخاب کنید که نرم‌افزار به صورت خودکار رمزارزی را استخراج کند که بیشتری سود‌دهی را دارد، و یا رمزارزی دیگری را استخراج کند که در حال حاضر دارای کم‌ترین سختی شبکه است.

در طول راه‌اندازی MultiMiner، توسعه دهنده‌ی نرم‌افزار از شما می‌خواهد که برای تشکر از تولید این نرم‌افزار، چیزی در حدود ۱درصد از درآمد خود را به کیف‌پول او ارسال کنید. البته این مورد کاملا اختیاری بوده و کاربر می‌تواند با مراجعه به زبانه‌ی Perks آن را فعال یا غیرفعال کند.

نرم‌افزار MultiMiner یک برنامه‌ی Cross-platform است، اما برای اینکه بتوان از آن بر روی سیستم‌عامل‌های macOS و لینوکس استفاده نمود، به نرم‌افزار‌های جانبی دیگری نیاز است.

برای دانلود نرم‌افزار MultiMiner از لینک مربوطه استفاده نمایید.

مزایا:

  • رابط گرافیکی بصری مناسب
  • وجود استراتژی‌های مختلف برای ماینینگ
  • مدیریت راحت چندین دستگاه متفاوت بصورت همزمان

معایب:

ندارد

۵) EasyMiner

یک نرم‌افزار با رابط گرافیکی کاربر پسند، مناسب برای جفت شدن با دیگر نرم‌افزار‌های ماینینگ

نرم‌افزار EasyMiner به شکل یک بخش گرافیکی برای CGminer و CPUMiner عمل می‌کند. در زمان راه‌اندازی اولیه، این نرم‌افزار وارد حالت MoneyMaker می‌شود که به کاربر اجازه می‌دهد تا به صورت خودکار یک کیف‌پول کاغذی برای رمزارز لایت‌کوین(LiteCoin با نماد LTC) ایجاد کرده و سریعا با اتصال به یک استخر خصوصی، فرایند ماینینگ را آغاز کند. با اینکه این فرایند ساده و مناسب است، اما به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی انجام آن سودی برای کاربران به دنبال نخواهد داشت.

بخش داشبورد این نرم‌افزار به یک رابط کاربری منتظم مجهز شده و به کاربر اجازه می‌دهد تا پیکربندی استخر ماینینگ و تنظیمات شبکه را به راحتی انجام داده و کیف‌پول خود را مشاهده کند. کاربر همچنین می‌تواند از ویژگی‌های تنظیمات این نرم‌افزار برای فعال کردن سخت‌افزار‌های ماینینگ اسیک، مانند دستگاه‌های Antminer، استفاده کند. این روند تنها با فشردن دکمه‌ی Start Mining امکان پذیر می‌باشد.

نرم‌افزار EasyMiner شامل یک کنسول می‌باشد که کاربر را از تغییرات و پیشرفت (CGminer)-(cgminer.exe) و (CPUMiner)-(minerd.exe) مطلع می‌سازد. این بخش به طور پیش‌فرض به ترتیب برای ماینینگ لایت‌کوین و بیت‌کوین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

باید یاد‌آور شویم به دلیل اینکه هکر‌ها از نسخه‌های دستکاری شده‌ی این نرم‌افزار و نصب آن بر روی رایانه‌ی دیگر کاربران استفاده کرده‌اند، نرم‌افزار EasyMiner با برنامه‌های ضد‌ویروس همخوانی ندارد؛ به همین جهت در صورت تمایل به استفاده از آن، کاربر می‌تواند از سیستم‌عامل‌های دیگری همچون Ubuntu Linux استفاده نماید.

برای دانلود این نرم‌افزار به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

مزایا:

  • رابط گرافیکی ساده
  • ماینر‌های می‌توانند از پردازنده و کارت‌گرافیک یا دستگاه اسیک به صورت همزمان استفاده کنند

معایب:

  • ایجاد مشکلات عدیده در برخورد با نرم‌افزار‌های ضد ویروس

 

شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

منبع
Techradar

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام برای راه اندازی ریگ با 12 تا گرافیک rx580 میشه از ویندوز استفاده کرد یا فقط تو لینوکس امکانش هست

    1. سلام، امکان انجام این کار در ویندوز هم وجود داره ولی مراحل حساسی داره که باید طی بشه.

دکمه بازگشت به بالا