- تحقیقات جدید که در این هفته صورت گرفته نشان میدهد: از 100 توکن رمزارز دارای ارزش بازار در حدود 36 توکن دارای محصول کاربردی «فعال و در دسترس همگان» هستند.
نتایج تحقیقات منتشر شده در سایت investinblockchain.com به منظور تلاش در جهت مشخص کردن این که کدام یک از رمزارزها(Cryptocurrency) در بین 100 رمزارز برتر(بر اساس ارزش بازار) دارای محصول کاربردی هستند، نشان میدهد که بسیاری از پروژههای رمزارزی راهاندازی شده بجای عملیاتی شدن و استفاده در دنیای واقعی، در مرحلهی ترسیم(نقشهی راه) باقی میمانند.
نویسندگان گزارش جان باردینلی(John Bardinelli) و دنیل فرومکین(Daniel Frumkin) میگویند: «ما وضعیت هر پروژه را ارزیابی کردیم، نقشهی راه آنها را مشاهده کردیم، تاریخ انتشار و همچنین ویژگیهایی که تیم هر رمزارز برای ارائه در آینده وعده داده است را برای انجام این تحقیق بررسی کردیم.»
بر اساس تعریف محققان «محصولی کاربردی» است که سه شرط را داشته باشد: 1-فعال و قابل دسترس برای همگان باشد 2-شبکهی اصلی آن منتشر شده و نسخهی منتشر شده از ورژن 1.0 بالاتر باشد 3-کسب و کارها و افراد از آن بطور روزانه در قراردادهای هوشمند، کاربردهای غیر متمرکز و تراکنشهای ارزهای دیجیتالی استفاده کنند.
با وجود هشدارهای صاحبنظران در خصوص انجام سرمایهگذاری در توکنها بر پایهی وعدهها و برنامهها، یافتههای این تحقیق، مشکل رایج فضای رمزارزها را بازتاب میکند.
ماه گذشته، دانشکدهی دانشگاه حقوق پنسیلوانیا نتیجهی ناخوشایندی را در مورد بسیاری از پروژههای ICO ارائه کرد، محققان ادعا میکنند که پروژههای ICO اغلب در ارائهی پشتیبانی اولیه برای سرمایهگذاران و یا ارائهی وایتپیپر(Whitepaper) «ناموفق» بودهاند.
محققان شرکت کننده در این تحقیق میگویند تمامی رمزارزها به لیست اضافه نشدند.
پروژههای بسیاری در بین 100 پروژهی برتری که شبکهی اصلی خود را راه اندازی کردند قرار دارند، میتوان ادعا کرد که آنها با دارا بودن حداقل شرایط «محصول کاربردی» دارند. با این وجود ما تصمیم گرفتیم پروژههایی که استفادهی قابل توجهی ندارند را در بین این پروژهها قرار ندهیم، بنابراین بیشتر پروژههایی که به تازگی منتشر شدهاند شرایط ما را برآورده نمیکنند.
John Bardinelli and Daniel Frumkin
به عبارت دیگر، صرفا وجود یک محصول لزوما به این معنی نیست که آن محصول کاربردی است. با این وجود آیا یک بنا بدون اینکه بر روی آن نیرویی اعمال شود به درستی کار خواهد کرد؟ بر همین اساس پلتفرم برنامهی غیر متمرکز(DApp) که دارای شبکهی اصلی بوده اما هیچگونه برنامهی غیرمتمرکز با ارزشی در شبکهی آن وجود نداشته باشد، با این معیار کاربردی در نظر گرفته نمیشود.
جان باردینلی و دنیل فرومکین با در نظر گرفتن 100 رمزارز برتر، و اعمال معیار به آنها 36 رمزارز را به عنوان رمزارزهای دارای محصول کاربردی معرفی کردند. آنها معایب برخی از آنها را نیز در لیست منتشر شده عنوان کردند. به عنوان مثال ریپل را به صورت یک توکن «کاملا غیر ضروری» و لایت کوین را به صورت «رمزارزی که در در گسترش کارایی بیتکوین ناموفق بوده» توصیف کردند.
با این وجود، دیگر داراییها همانند مونرو و زیکش با تمرکز بر محرمانگی در این گزارش مورد توجه قرار گرفتند. همچنین آنها از اتریوم به عنوان پلتفرمی که قراردادهای هوشمند را وارد بلاکچین(Blockchain) کرده است نام بردهاند. همکاری استلار آن با بانکها و موسسات مالی نیز در این گزارش به عنوان نقطهی قوت آن ذکر شده است.
36 رمزارز معرفی شده در این تحقیق عبارتند از: بیتکوین(BTC)، اتریوم(ETH)، ریپل(XRP)، بیتکوین کش(BCH)، استلار(XLM)، لایتکوین(LTC)، تتر(USDT)، مونرو(XMR)، نئو(NEO)، باینس کوین(BNB)، زی کش(ZEC)، کیوتم(QTUM)، پروتکل صفر ایکس(ZRX)، بایتکوین(BCN)، دیکرد(DCR)، بیت شیرز(BTS)، استیم(STEEM)، سیا کوین(SIA)، آگور(REP)، بیسیک اتنشن توکن(BAT)، نانو(XRB)، گولم(GNT)، پاندی ایکس(NPXS)، ویوز(WAVES)، کو کوین شیرز(KCS)، وان چین(WAN)، کومودو(KMD)، آردور(ARDR)، هوبی توکن(HB)، زن کش(ZEN)، پی آی وی ایکس(PIVX)، کایبر تنورک(KNC)، بنکور(BNT)، لوم نتورک(LOOM)، پالی مث(POLY)، بایباکس توکن(BIX)
نظر شما در مورد رمزارزهایی که محصول کاربردی ندارند چیست؟ آیا آیندهی متفاوتی برای آنها متصورید؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.