
- توسعهدهندگان اتریوم کلاسیک(Ethereum Classic) اجرای بروزرسانی جدیدی را برای شبکهی این پروژه برنامهریزی کردهاند. در حالی که برخی از ماینرهای شبکهی اتریوم(ماینرهایی که از کارتهای گرافیکی ۴ گیگابایتی استفاده میکنند) بزودی به دلیل افزایش حجم فایل دگ(DAG) قادر به ادامهی فعالیت نخواهند بود، شبکهی اتریوم کلاسیک با اجرای این بروزرسانی فرصت جدیدی را برای فعالیت این دسته از ماینرها فرآهم خواهد کرد. در همین زمان افزایش هشریت شبکه مقاومت اتریوم کلاسیک در برابر مهاجمان را به همراه خواهد داشت.
اجرای بروزرسانی تانوس با هدف افزایش هشریت شبکهی اتریوم کلاسیک
توسعهدهندگان با اجرای بروزرسانی تانوس(Thanos) اتریوم کلاسیک اطمینان حاصل خواهند کرد که کارتهای گرافیکی ۴ گیگابایتی نیز در طول چند سال آینده قادر به فعالیت در این شبکه خواهند بود. این بروزرسانی در بلاک شمارهی ۱۱,۷۰۰,۰۰۰ اجرا خواهد شد که بر اساس محاسبات در بازهی بیست و هشتم تا بیست و نهم نوامبر استخراج خواهد شد.
این بروزرسانی پارامتر ایپوک(Epoch) الگوریتم ماینینگ اتهش(Ethash) اتریوم کلاسیک را تغییر خواهد داد. الگوریتم اتهش مجموعهای از دادهها را در طول فرآیند ماینینگ مورد استفاده قرار میدهد که با عنوان دگ(DAG) شناخته میشود. نرخ رشد حجم دادههای فایل دگ در الگوریتم اتهش تقریباً معادل با ۱ گیگابایت در طول هر ۱۸ ماه تعیین شده است و هماکنون حجم فایل دگ شبکهی اتریوم به ۴ گیگابایت بسیار نزدیک شده است، در نتیجه، بزودی فعالیت بسیاری از کارتهای گرافیکی و تجهیزات اسیک که از حافظهی ۴ گیگابایتی برخوردار هستند نیز متوقف خواهد شد. حجم فایل دگ اتریوم کلاسیک نیز هماکنون به ۴٫۰۴ گیگابایت رسیده است، در چنین شرایطی، این دسته از تجهیزات ماینینگ در این شبکه نیز قادر به فعالیت نیستند.
این مکانیسم یکی از مهمترین اجزاء مقاومت الگوریتم اتهش با اسیکها محسوب میشود. حافظه یکی از اجزاء گران قیمت اسیکها را تشکیل میدهد و رشد ثابت حجم فایل دگ در نهایت موجب دلسردی تولید کنندگان این تجهیزات و همچنین سرمایهگذاری عظیم در این حوزه خواهد شد.
جذب بخشی از ماینرها با هدف افزایش هشریت شبکه
در حقیقت، توسعهدهندگان اتریوم کلاسیک قصد دارند با جذب ماینرهایی که به دلیل افزایش حجم فایل دگ(تا پیش از پایان سال جاری میلادی) از شبکهی اتریوم خارج خواهند شد، هشریت شبکهی اتریوم کلاسیک را افزایش دهند.
اجرای چند حملهی موفق ۵۱ درصد در شبکهی اتریوم کلاسیک، تلاش جامعهی توسعهدهندگان برای افزایش هشریت شبکه و افزایش مقاومت در برابر این دسته از حملات شده است.
همچنین در پیشنهاد بحث برانگیز دیگری تغییر الگوریتم استخراج شبکهی اتریوم کلاسیک پیشنهاد شده است اما بررسی و اجرای احتمالی این پیشنهاد زمانبر خواهد بود. در نتیجه، اجرای فورک تانوس یک راه حل کوتاه مدت برای جذب بخشی از ماینرهای شبکهی اتریوم و امن ساختن شبکهی اتریوم کلاسیک محسوب میشود.
دادههای ارائه شده توسط وبسایت هایو.او.اس(Hive OS) نشان میدهد که ۲۴ درصد از کاربران این پلتفرم از کارتهای گرافیکی ۴ گیگابایتی در فعالیت خود استفاده میکنند و تنها ۲ درصد از کل تجهیزات ماینینگ بر روی شبکهی اتریوم کلاسیک فعالیت دارند. بنابراین، مهاجرت بخش کوچکی از ماینرهای شبکهی اتریوم به این شبکه، امنیت شبکهی اتریوم کلاسیک را بهطور قابل توجهی افزایش خواهد داد.
نظر شما نسبت به اجرای فورک تانوس در شبکهی اتریوم کلاسیک چیست؟ آیا شبکهی اتریوم کلاسیک بهطور موفق ماینرهای شبکهی اتریوم را جذب خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.