اخبار داخلی

برخی از ویژگی‌های رمزارز ملی اعلام شد

با فناوری HyperLedger fabric توسعه یافته و بانک مرکزی می‌تواند به تعداد نامحدود از آن تولید کند

نکات برگزیده مطلب
  • ارز رمزنگاری شده جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت خدمات انفورماتیک با تکنولوژی Hyperledger Fabric طراحی و توسعه پیدا کرده و اکنون در مراحل پایانی به سر می‌برد.

به نقل از پژوهشکده پولی بانکی، آخرین جزییات ارز رمزنگار ملی از سوی ابوطالب نجفی؛ مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک تشریح شد که بر این اساس ارز رمزنگاری شده ملی ایران که توسط شرکت انفورماتیک وابسته به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طراحی و توسعه پیدا کرده دارای مشخصات زیر است:

ارز رمزنگاری شده جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت خدمات انفورماتیک با درخواست بانک مرکزی به عنوان منتشر کننده رمزارز با تکنولوژی Hyperledger fabric platform طراحی و توسعه پیدا کرده؛ این رمزارز هیچگونه محدودیتی در زمینه تعداد تولید و انتشار ندارد و به هر میزان که بانک مرکزی تصمیم داشته باشد با پشتوانه ریال قابل صدور است. این ارز رمزنگار در شبکه زیرساخت بلاک‌چین خصوصی توسعه پیدا کرده و قابلیت استخراج یا ماینینگ توسط ماینرها مانند ارز رمزنگاری شده بیت‌کوین را ندارد. ابوطالب نجفی

از سویی دیگر کاربرد ارز رمزنگار ملی ایران در فاز اول به عنوان توکن و ابزار پرداخت برای تبادلات بین بانکی و در فاز دوم پرداخت‌های خُرد بین افراد جامعه است. همچنین نقش بانک‌های تجاری در این رمزارز تایید تراکنش‌ها و نگهداری از دفاتر کل به شمار می‌رود.

زیرساخت بلاک‌چین بانکی این قابلیت را دارد تا رمزارز را به عنوان پشتوانه پول ملی کشور صادر کرده و در فاز اول در اختیار بانک‌های تجاری کشور و پس از آن این زیرساخت را به عنوان توکن و ابزار پرداخت برای تبادلات، تسویه بین بانکی و توسعه خدمات خود بهره گیرد؛ این زیرساخت پس از طی نمودن دوران بررسی و آزمایش به صورت یک اکوسیستم در اختیار بانک‌ها، شرکت‌های حوزه فناوری و فعالین نظام پولی و بانکی قرار خواهد گرفت اما تا زمان عملیاتی شدن قرار است تا این زیرساخت بر اساس نظرات و پیشنهادات علاقه‌مندان و کارشناسان بهبود و توسعه پیدا کند؛ هدف از ایجاد این زیرساخت استفاده بازیگران حوزه از یک زیرساخت استاندارد و جلوگیری از تعدد پلتفرم‌ها، اطلاق منابع و هزینه‌های ناشی از یکپارچه‌سازی است.

از جمله اقدامات شرکت انفورماتیک در حوزه رمزارزها باید به تلاش در طراحی و توسعه بلاک‌چین شبکه بانکی با هدف قرارگرفتن بانک‌های کشور به عنوان Node اصلی و امکان توسعه انواع کاربردها اشاره داشت. همچنین از جمله دیگر اقدامات انفورماتیک در حوزه ارزهای رمز پایه توسعه KYC یا راهکار ثبت و تایید هویت بر بستر بلاک‌چین است که بر این اساس مشتری اطلاعات هویتی خود را تنها به یک بانک دیگر ارائه می‌دهد و اطلاعات بر روی بستر بلاک‌چین قرار می‌گیرد و در سایر بانک‌ها نیز قابل استفاده است.

نظر شما درباره کنترل تعداد این رمزارز به وسیله بانک مرکزی و به صورت دلخواه چیست؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Tasnimnews

‫4 دیدگاه ها

  1. پشتوانه ریال؟ اونوقت دولت هرچقدر بخواد هم بتونه تولید کنه! عین همین پول چاپ کردنا که ما رو به خاک سیاه نشونده. جمع کنید بینیم بابا… رمز ارزتون هم عین ریال به درد خودتون میخوره

  2. مزیت بیت کوین اینه که کسی نمیتونه اونو مفتی مفتی تولید کنه و حداکثر آن مشخصه.

    اگه دولت بتونه اونو تولید بکنه هیچ ارزشی نداره.

  3. هر چی تو این مملکت اسم ملی به خودش گرفت یا مالیده شد و شد جایی برای چاپیدن پول مردم یا اگر سودی توش باشه پای نظامی ها و از ما بهترون اقا زاده ها میاد وسط.سرمایه گذار مگه خر مغزشو گاز گرفته بره روی کوینی سرمایه بزاره که پشتوانه اون ریال هست .ریالی که توی سه ماه ارزش اون نصف میشه.طلا یا نفت بود یه چیزی .

دکمه بازگشت به بالا